Forberedelses tid | 30 minutter |
Tilberedningstid | 35 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
Kødsauce
- 2 spsk olie til stegning
- 2 løg i tern
- 3 fed hvidløg
- 400 g hakket oksekød 3-7% kan erstattes med hakket kylling eller svin/kalv
- 2 ds flåede tomater
- 2 peberfrugter i fine tern
- 2 gulerødder revet
- 1 tsk timian
- 0,5 tsk kanel
- 2-3 laurbærblade
- 1 bouillonterning okse
- 3 spsk balsamico (eller 1 dl rødvin)
- salt og peber
Bechamelsauce
- 2 spsk smør eller smagsneutral olie
- 2 spsk spsk. hvedemel
- 0,5 liter minimælk
- 50 revet parmesan
- 4 æg
- 1 tsk muskatnød stødt
- salt
Andet
- 300 g fuldkornspenne (pasta)
Ingredienser
Kødsauce
Bechamelsauce
Andet
|
|
Instruktioner
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Kog pastaen i letsaltet vand så den stadig har bid og stil til side.
Kødsauce
- Opvarm olie i en gryde og svits løg og hvidløg til løgene er klare. Tilsæt kødet og brun det af.
- Tilsæt flåede tomater, revet gulerod, peberfrugt i tern samt krydderier, bouillon og balsamico, og lad saucen simre imens du laver bechamelsauce. Smag til med salt og peber (og fjern laurbærbladene).
Bechamelsauce
- Smelt smørret eller opvarm olien i en gryde ved middelvarme. Tilsæt mel og pisk det godt igennem.
- Tilsæt mælken lidt ad gangen og rør konstant således at det ikke klumper. Blev ved med at piske indtil sovsen samler sig. Tilsæt ost, og rør det ud i saucen.
- Tag saucen af varmen og slå et æg i ad gangen, imens du pisker. Smag til med salt, peber og muskatnød.
Pastitsio
- Kom 2/3 af de kogte pastapenne i et ildfastfad. Hæld kødsaucen over pastaen og læg herefter et lag af de sidste pastapenne ovenpå. Slut af med at fordele bechamelsaucen jævnt udover.
- Bag pastitsioen i ovnen i ca. 30-40 minutter indtil den er gylden på toppen.
- Lad gerne pastitsionen trække i 5-10 minutter inden servering.