Indisk Dahl

Print Recipe
Indisk Dahl
Region Indisk, Vegetarisk
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 300 g gulerødder revet
  • 2 store løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 æbler i fine tern
  • 0,5 tsk stødt chili
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 tsk tørret koriander kan undlades
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 ds kokosmælk 400 ml
  • 4 dl røde linser tørrede
  • 2 dl vand
  • salt og peber
  • Evt. 1 tsk. stødt eller revet ingefær hvis du har
  • 1 spsk olie til stegning
  • Tilbehør: Naanbrød + Fraiche
Region Indisk, Vegetarisk
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 300 g gulerødder revet
  • 2 store løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 æbler i fine tern
  • 0,5 tsk stødt chili
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 tsk tørret koriander kan undlades
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 ds kokosmælk 400 ml
  • 4 dl røde linser tørrede
  • 2 dl vand
  • salt og peber
  • Evt. 1 tsk. stødt eller revet ingefær hvis du har
  • 1 spsk olie til stegning
  • Tilbehør: Naanbrød + Fraiche
Instruktioner
  1. Hak grøntsagerne fint f.eks. i en minihakker, eller riv dem på et rivejern.
  2. Varm 1 spsk, olie i en stor gryde og svits grøntsagerne og krydderierne.
  3. Tilsæt hakket tomat og kokosmælk og skru ned til middelvarme.
  4. Skyl linserne, og tilsæt dem til retten sammen med ca. 1 dl vand, sørg for at væsken dækker linserne.
  5. Lad det hele simre i minimum 20 minutter – dette er vigtigt, da linser minimum skal koge 20 minutter før de kan spises.
  6. Rør i retten undervejs, så den ikke brænder fast. Tilsæt evt. mere vand, hvis linserne suger for meget.
  7. Smag til sidst retten til med salt og peber.
  8. Server med et godt stykke brød og en god klat fraiche.
Recipe Notes

Pris pr. person: 10-12 kr

Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*