Græskargryde

Print Recipe
Græskargryde
Region Vegetarisk
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 1 hokkaido græskar
  • 2 fed hvidløg presset
  • 1 løg fint hakket
  • 2 spsk karry
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 dl røde linser kan undlades
  • 2 gulerødder i skiver
  • 1 ds kokosmælk
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 ds kikærter
  • 2 røde snackpeberfrugter i tern
  • 2 spsk olie til stegning
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og peber
  • evt chili
  • 300 g ris
Region Vegetarisk
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 1 hokkaido græskar
  • 2 fed hvidløg presset
  • 1 løg fint hakket
  • 2 spsk karry
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 dl røde linser kan undlades
  • 2 gulerødder i skiver
  • 1 ds kokosmælk
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 ds kikærter
  • 2 røde snackpeberfrugter i tern
  • 2 spsk olie til stegning
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og peber
  • evt chili
  • 300 g ris
Instruktioner
  1. Vask hokkaido græskarret grundigt. Halvér det og fjern kernerne.
  2. Skær græskaret i små mundrette stykker. Skrællen skal ikke fjernes - den er sund og fuld af god smag.
  3. Opvarm olie i en stor gryde og svits græskarstykkerne sammen med presset hvidløg, løgtern, spidskommen og karry i 3-4 minutter.
  4. Tilsæt kokosmælk, (røde linser), gulerødder og hakkede tomater. Lad det simre i 20 minutter. Tilsæt evt. lidt vand, hvis linserne suger for meget af væsken.
  5. Dræn kikærterne for vand og skær peberfrugtern i tern. Tilsæt dem til retten og lad det simre yderligere 10 minutter. Tilsæt evt. chili hvis du har og kan lide det.
  6. Smag til med citronsaft, salt og peber – og eventuelt mere karry eller spidskommen.
  7. Kog risene som anvist på posen.
  8. Serveres græskargryden med ris (eller et godt stykke fuldkornsbrød).
Recipe Notes

Pris pr. person: 11-13 kr

Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*