Forberedelses tid | 25 minutter |
Tilberedningstid | 50 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
Kikærtefrikadeller
- 2 ds kikærter afdryppede og skyllede
- 2 æg
- 3 fed hvidløg
- 0,5 dl mælk
- 1 spsk mel
- 2 spsk citronsaft
- 1 tsk paprika
- 1 tsk spidskommen
- 1,5 tsk salt
- peber
- olie til stegning
- evt. lidt stødt chili hvis du kan lide dem spicy
Hvidkålstzatziki
- 500 g hvidkål el. spidskål
- 3 dl cheasy fraiche 5% el. græsk yoghurt
- 2 fed hvidløg
- salt og peber
Ingredienser
Kikærtefrikadeller
Hvidkålstzatziki
|
|
Instruktioner
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Kartoflerne skrælles og skæres i både. Vend dem i 1 spsk. olie, rosmarin samt salt og peber. Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir. Kartoflerne bages i ovnen i ca. 50 minutter.
Hvidkålstzatziki
- Vask og snit kålen fint. Rør en dressing af fraiche, hvidløg samt salt og peber, og vend den sammen med kålen. Sæt salaten på køl indtil den skal spises.
Kikærtefrikadeller
- Hak/blend de afdryppede kikærter i en minihakker, foodprocessor eller blender.
- Kom de øvrige ingredienser i og bland det godt sammen. Form 16-20 flade frikadeller og gennemsteg dem i olie på en pande ved middelvarme.
Recipe Notes
Pris pr. person: 9-11 kr