Forberedelses tid | 15 minutter |
Tilberedningstid | 25 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
Millionbøf
- 400 g hakket oksekød max 10% fedt
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 250 g gulerødder revet
- 1 ds tomatpure 70 g
- 5 dl vand
- 1 bouillonterning okse
- 2 laurbærblade
- 1 tsk paprika
- salt og peber
- Fedtstof til stegning
- evt. lidt mel til jævning
Mos
- 1 kg kartofler
- 350 g blomkålsris eller frisk blomkål i små buketter
- salt og peber
- evt. et skvæt mælk
Ingredienser
Millionbøf
Mos
|
|
Instruktioner
Millionbøf
- Brun kødet med lidt fedtstof i en gryde.
- Tilsæt løg og hvidløg og lad det svitse et par minutter.
- Tilsæt gulerødder, tomatpasta, vand, bouillonterning og krydderier, og lad retten simre 10-15 minutter.
- Smag til med salt og peber. Ønskes en tykkere sauce, kan den jævnes med lidt mel og vand.
Kartoffel/blomkålsmos
- Skræl kartoflerne og kog dem møre i vand (uden salt). Kog blomkålen med de sidste 5-7 minutter.
- Mos kartofler og blomkål sammen med salt og peber, og evt. lidt mælk.
- Servér mosen sammen med millionbøffen.