Millionbøf m. kartoffel/blomkålsmos

Print Recipe
Millionbøf m. kartoffel/blomkålsmos
Region Dansk, Oksekød
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Ingredienser
Millionbøf
  • 400 g hakket oksekød max 10% fedt
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g gulerødder revet
  • 1 ds tomatpure 70 g
  • 5 dl vand
  • 1 bouillonterning okse
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk paprika
  • salt og peber
  • Fedtstof til stegning
  • evt. lidt mel til jævning
Mos
  • 1 kg kartofler
  • 350 g blomkålsris eller frisk blomkål i små buketter
  • salt og peber
  • evt. et skvæt mælk
Region Dansk, Oksekød
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Ingredienser
Millionbøf
  • 400 g hakket oksekød max 10% fedt
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g gulerødder revet
  • 1 ds tomatpure 70 g
  • 5 dl vand
  • 1 bouillonterning okse
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk paprika
  • salt og peber
  • Fedtstof til stegning
  • evt. lidt mel til jævning
Mos
  • 1 kg kartofler
  • 350 g blomkålsris eller frisk blomkål i små buketter
  • salt og peber
  • evt. et skvæt mælk
Instruktioner
Millionbøf
  1. Brun kødet med lidt fedtstof i en gryde.
  2. Tilsæt løg og hvidløg og lad det svitse et par minutter.
  3. Tilsæt gulerødder, tomatpasta, vand, bouillonterning og krydderier, og lad retten simre 10-15 minutter.
  4. Smag til med salt og peber. Ønskes en tykkere sauce, kan den jævnes med lidt mel og vand.
Kartoffel/blomkålsmos
  1. Skræl kartoflerne og kog dem møre i vand (uden salt). Kog blomkålen med de sidste 5-7 minutter.
  2. Mos kartofler og blomkål sammen med salt og peber, og evt. lidt mælk.
  3. Servér mosen sammen med millionbøffen.
Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*