Forberedelses tid | 20 minutter |
Tilberedningstid | 1 time |
Antal personer |
|
Ingredienser
Kyllingelår
- 1 kg kyllingelår m. BBQ ovnklare
Flødekartofler
- 0,5 kg kartofler
- 1 blomkål
- 2 porrer
- 4 dl minimælk
- 250 ml oma madlavningsfløde 4%
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk muskatnød stødt
- jævning mel og vand
- salt og peber
Ingredienser
Kyllingelår
Flødekartofler
|
|
Instruktioner
- Tænd ovnen på 200 grader
Flødekartofler
- Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver. Blomkålet vasket og skæres ud i små buketter. Porrerne rengøres og skæres ud i tynde skiver.
- Opvarm mælk og madlavningsfløde i en gryde sammen med muskatnød, hvidløg, salt og peber.
- Varm det igennem og jævn saucen med lidt mel og vand. Smag til med salt og peber.
- Fordel kartofler, blomkål og porrer i stort ildfastfad, og hæld derefter flødeblandingen over.
- Bag kartoflerne i ovnen i ca. 1 time til kartoflerne er møre.
Kyllingelår
- Kom bakken med kyllingelår i ovnen samtidig med kartoflerme, og bag dem i ca. 1 time (som anvist på pakken). Husk at fjerne emballagen!
- Servér kyllingelår sammen med flødekartoflerne.