Antal personer |
stk
|
Ingredienser
- 50 g gær
- 4 dl minimælk
- 2 spsk sukker
- 1,5 tsk salt
- 3 spsk olie gerne rapsolie
- 1 æg
- 500 g hvid fuldkornshvedemel
- 200 g hvedemel
- evt. sesamfrø til drys
- 9 pølser i halve
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Lun mælken til den er håndvarm og rør gæren ud i mælken.
- Tilsæt sukker, salt, olie, æg og hvid fuldkornshvedemel.
- Tilsæt hvedemel lidt af gangen - dejen må gerne klistre lidt.
- Ælt dejen grundigt ca. 5-7 minutter.
- Opdel dejen i 3 lige store stykker. Rul hver klump ud til en stor cirkel på et meldrysset bor.
- Skær dejcirklen ud i 6 stykker/trekanter (ligesom en pizza). Smør evt. stykkerne med ketchup el. lign.
- Læg en halv pølse på det bredeste stykke af trekanten, og rul dem sammen ind mod midten.
- Læg de færdige pølsehorn på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 60 minutter. Tænd ovnen på 200 grader,
- Pensel pølsehornene med lidt æg eller mælk. Strø evt. med sesamfrø hvis du har.
- Bag pølsehornen i 12-15 minutter ved 200 grader varmluft til de er gyldne og let sprøde.
Recipe Notes
Pris: 2-3 kr pr. pølsehorn