Risalamande m. lun kirsebærsauce

Print Recipe
Risalamande m. lun kirsebærsauce
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 60 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 l sødmælk
  • 125 g grødris
  • 1 stang vanilje
  • 0,5 l piskefløde
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk vaniliesukker
  • 50 g mandler smuttede og hakkede
  • 1 kt kirsebærsauce
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 60 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 l sødmælk
  • 125 g grødris
  • 1 stang vanilje
  • 0,5 l piskefløde
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk vaniliesukker
  • 50 g mandler smuttede og hakkede
  • 1 kt kirsebærsauce
Instruktioner
Risengrød
  1. Mælken bringes i kog under omrøring. Den flækkede vanilje tang kommes i mælken og grynene drysses i og det koger i ca. 45 min. (Brug en tykbundet gryde). Smør evt. gryden med lidt margarine i bunden, så brænder mælken ikke så let på.
  2. Grynene koges 2 min. I mælken under omrøring, derefter ved svag varme under låg, under jævnlig omrøring, da den nemt brænder på.
  3. Grøden kommes i en skål og afkøles. Kan med fordel laves dagen i forvejen .
Rislamande
  1. Skold og smut mandlerne og hak dem groft.
  2. Den afkølede grød røres med de hakkede mandler, sukker og vaniliesukker. (Smages til).
  3. Fløden piskes (ikke for stiv) og vendes i grødmassen. Smag til med sukker og vanilje
  4. Lun kirsebærsaucen og server den til den kolde rislalamande.
Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*