Forberedelses tid | 15 minutter |
Tilberedningstid | 60 minutter |
Antal personer |
personer
|
Ingredienser
- 1 l sødmælk
- 125 g grødris
- 1 stang vanilje
- 0,5 l piskefløde
- 2 spsk sukker
- 2 spsk vaniliesukker
- 50 g mandler smuttede og hakkede
- 1 kt kirsebærsauce
Ingredienser
|
|
Instruktioner
Risengrød
- Mælken bringes i kog under omrøring. Den flækkede vanilje tang kommes i mælken og grynene drysses i og det koger i ca. 45 min. (Brug en tykbundet gryde). Smør evt. gryden med lidt margarine i bunden, så brænder mælken ikke så let på.
- Grynene koges 2 min. I mælken under omrøring, derefter ved svag varme under låg, under jævnlig omrøring, da den nemt brænder på.
- Grøden kommes i en skål og afkøles. Kan med fordel laves dagen i forvejen .
Rislamande
- Skold og smut mandlerne og hak dem groft.
- Den afkølede grød røres med de hakkede mandler, sukker og vaniliesukker. (Smages til).
- Fløden piskes (ikke for stiv) og vendes i grødmassen. Smag til med sukker og vanilje
- Lun kirsebærsaucen og server den til den kolde rislalamande.