Sprøde falafler med fuldkornspita og salat

Print Recipe
Sprøde falafler med fuldkornspita og salat
Region Vegetarisk
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
Ingredienser
Falafler
  • 400 g tørrede kikærter skal opblødes i vand i minimum 12 timer – eller brug dem på dåse (2 dåser), vær dog opmærksom på en bløder falafel.
  • En stor håndfuld persille evt. fra frost
  • 2 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 3 tsk spidskommen
  • 2 tsk salt
  • 3 æg
  • 4 spsk havregryn
  • 2 spsk citronsaft
  • olie til stegning
TIlbehør
  • 0,5 iceberg
  • 2-3 gulerødder revet
  • 3 tomater
  • 0,5 agurk
  • 1 ds majs
  • 4 fuldkornspita
Dressing
  • 2,5 dl fraiche 5%
  • 1 håndfuld persille finthakket
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk sennep
  • salt og peber
Region Vegetarisk
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
Ingredienser
Falafler
  • 400 g tørrede kikærter skal opblødes i vand i minimum 12 timer – eller brug dem på dåse (2 dåser), vær dog opmærksom på en bløder falafel.
  • En stor håndfuld persille evt. fra frost
  • 2 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 3 tsk spidskommen
  • 2 tsk salt
  • 3 æg
  • 4 spsk havregryn
  • 2 spsk citronsaft
  • olie til stegning
TIlbehør
  • 0,5 iceberg
  • 2-3 gulerødder revet
  • 3 tomater
  • 0,5 agurk
  • 1 ds majs
  • 4 fuldkornspita
Dressing
  • 2,5 dl fraiche 5%
  • 1 håndfuld persille finthakket
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk sennep
  • salt og peber
Instruktioner
Falafler
  1. Alle ingredienserne puttes i en blender og blendes til en jævn masse.
  2. Form små runde ”frikadeller” af farsen og steg dem sprøde og gyldne i lidt olie på en varm pande.
  3. Vask og snit grøntsagerne, så de kan bruges til pita.
Dressing
  1. Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber.
  2. Lun pitabrødene og server dem med falafler, salat og dressing.
Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*