Forberedelses tid | 20 minutter |
Tilberedningstid | 20 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
Falafler
- 400 g tørrede kikærter skal opblødes i vand i minimum 12 timer – eller brug dem på dåse (2 dåser), vær dog opmærksom på en bløder falafel.
- En stor håndfuld persille evt. fra frost
- 2 fed hvidløg
- 2 løg
- 3 tsk spidskommen
- 2 tsk salt
- 3 æg
- 4 spsk havregryn
- 2 spsk citronsaft
- olie til stegning
TIlbehør
- 0,5 iceberg
- 2-3 gulerødder revet
- 3 tomater
- 0,5 agurk
- 1 ds majs
- 4 fuldkornspita
Dressing
- 2,5 dl fraiche 5%
- 1 håndfuld persille finthakket
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk sennep
- salt og peber
Ingredienser
Falafler
TIlbehør
Dressing
|
|
Instruktioner
Falafler
- Alle ingredienserne puttes i en blender og blendes til en jævn masse.
- Form små runde ”frikadeller” af farsen og steg dem sprøde og gyldne i lidt olie på en varm pande.
- Vask og snit grøntsagerne, så de kan bruges til pita.
Dressing
- Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber.
- Lun pitabrødene og server dem med falafler, salat og dressing.