Sund på budget billede til opskrift

Risotto med anderester

Dagen efter at der har været and på menuen, giver det mening at lave en nem og lækker ret med resterne fra anden. Pluk resterne af kødet fra skroget og brug det i en lækker cremet risotto – det smager super godt 🙂

Risotto med anderester

4 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret And
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 300 g ris
  • 350 g blomkålsris
  • 100 g spinat, hakket
  • 1 alm løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 liter vand
  • 1 bouillonterning
  • 1 tsk timian
  • 50 g revet parmesan
  • anderester
  • salt og peber
  • Fedtstof til stegning

Sådan gør du
 

  • Løg og hvidløg hakkes fint.
  • Varm fedtstof i en gryde og svist løgene til de er klare. Tilsæt hvidløg og lad det stege med 1 minuts tid.
  • Tilsæt ris, bouillon, spinat, timian og vand samt blomkålsrisen. Lad retten koge ved middel varme uden låg i 15-20 minutter til risene er møre. Rør i retten undervejs – især til sidst hvor den ellers godt kan brænde på.
  • Når risottoen er næsten færdig tilføjes parmesan og andekødet, og varmes med til risottoen er færdig.
  • Smag til med salt og peber, og evt. mere timian.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne?
bliv medlem og få adgang med det samme.

4 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 45 - Sund på budget

  2. Pingback: Sund madplan uge 52 inkl. julemiddag - Sund på budget

  3. Hej jeg er ny og nysgerrig? Mit spørgsmål er, når man ikke tåler ost og kun ganske lidt syrnet mælk, kan man så Bruge evt. fløde i stedet?

    • Britt // Sund på budget

      Det kan du godt, men jeg ville vælge madlavningsfløde, da det ellers bliver en noget tung sag 🙂

4 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*

Risotto med anderester


Print Recipe


Risotto med anderester

Region And

Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 25 minutter

Antal personer


Ingredienser

Region And

Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 25 minutter

Antal personer


Ingredienser


Instruktioner
  1. Løg og hvidløg hakkes fint.

  2. Varm fedtstof i en gryde og svist løgene til de er klare. Tilsæt hvidløg og lad det stege med 1 minuts tid.

  3. Tilsæt ris, bouillon, spinat, timian og vand samt blomkålsrisen. Lad retten koge ved middel varme uden låg i 15-20 minutter til risene er møre. Rør i retten undervejs - især til sidst hvor den ellers godt kan brænde på.

  4. Når risottoen er næsten færdig tilføjes parmesan og andekødet, og varmes med til risottoen er færdig.

  5. Smag til med salt og peber, og evt. mere timian.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*