Dagens menu er rigtig lækker weekendmad i form af en saftig røget skinke med tilbehør. Imens skinken hygger sig i ovnen, tilberedes tilbehøret. Husk at lade skinken trække efter den er kommet ud af ovnen, for at bevare saften i kødet 🙂
Røget skinke med sennepstuvede kartofler og ristet bønneblanding
Ingredienser
- 500 g røget skinke
- 1 kg kartofler
- 2 alm løg
- 1 spsk olie
- 5 dl minimælk
- mel til jævning
- salt og peber
- 2 spsk sennep
- 450 g bønneblanding
- 200 g gulerødder
Sådan gør du
- Kom skinken i et ildfastfad. Skinken steges i ovnen ved 180 grader i ca. 70 minutter. Hvis du har et stegetermometer, skal kernetemperaturen sige 75 grader. Den færdige skinke pakkes ind i staniol og skal trække i ca. 20-25 minutter.
- Kog kartofler og gulerødder, og lad dem køle lidt af.
- Hak løg fint. Varm fedtstof i en gryde og svits løgene heri til de er klare. Tilsæt mælk og bring blandingen i kog.
- Jævn mælken med lidt mel og vand. Kog saucen i et par minutter under omrøring.
- Skær kartofler og gulerødder grove tern, og kom dem i sovsen. Varm det hele godt igennem og tilsæt sennep. Smag stuvningen til med salt og peber, og evt. mere sennep.
- Tilbered bønneblanding som anvist på posen – steg blanding i lidt olie i 6-7 minutter.
- Skær skinken i skiver og servér dem med sennepstuvede kartofler og bønneblanding.