Røget skinke med sennepstuvede kartofler

Røget skinke med sennepstuvede kartofler og ristet bønneblanding

Dagens menu er rigtig lækker weekendmad i form af en saftig røget skinke med tilbehør. Imens skinken hygger sig i ovnen, tilberedes tilbehøret. Husk at lade skinken trække efter den er kommet ud af ovnen, for at bevare saften i kødet 🙂

Røget skinke med sennepstuvede kartofler

Røget skinke med sennepstuvede kartofler og ristet bønneblanding

4.15 fra 7 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time 10 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Svinekød
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g røget skinke
  • 1 kg kartofler
  • 2 alm løg
  • 1 spsk olie
  • 5 dl minimælk
  • mel til jævning
  • salt og peber
  • 2 spsk sennep
  • 450 g bønneblanding
  • 200 g gulerødder

Sådan gør du
 

  • Kom skinken i et ildfastfad. Skinken steges i ovnen ved 180 grader i ca. 70 minutter. Hvis du har et stegetermometer, skal kernetemperaturen sige 75 grader. Den færdige skinke pakkes ind i staniol og skal trække i ca. 20-25 minutter.
  • Kog kartofler og gulerødder, og lad dem køle lidt af.
  • Hak løg fint. Varm fedtstof i en gryde og svits løgene heri til de er klare. Tilsæt mælk og bring blandingen i kog.
  • Jævn mælken med lidt mel og vand. Kog saucen i et par minutter under omrøring.
  • Skær kartofler og gulerødder grove tern, og kom dem i sovsen. Varm det hele godt igennem og tilsæt sennep. Smag stuvningen til med salt og peber, og evt. mere sennep.
  • Tilbered bønneblanding som anvist på posen – steg blanding i lidt olie i 6-7 minutter.
  • Skær skinken i skiver og servér dem med sennepstuvede kartofler og bønneblanding.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
4.15 from 7 votes (7 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*