Shepards pie er klassisk engelsk ret som man bare aldrig går galt i byen med. Har du rødvin og engelsksauce på lager, tilsæt da gerne et skvæt for en mere autentisk smag 🙂
Shepards pie
Ingredienser
Mos
- 0,5 kg kartofler
- 0,5 kg pastinak, persillerødder el. knoldselleri
- 1 ps revet cheddar
- evt. et skvæt mælk
- salt og peber
Kødsauce
- 400 g hakket oksekød max 10% fedt
- 2 alm. løg
- 3 gulerødder
- 4 fed hvidløg
- 3 dl vand
- 1 bouillonterning
- 140 g tomatpure
- 4 spsk balsamico
- 300 g ærter
- salt og peber
- 1 spsk olie til stegning
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
Mos
- Rengør og skræl kartofler og rodfrugter. Skær dem i grove stykker og kog dem møre i usaltet vand – ca. 20 minutter.
- Hæld vandet fra kartofler og rodfrugter, og mos det hele sammen (evt. med et skvæt mælk, men pas på at mosen ikke bliver for tynd). Jeg bruger en elpisker.
- Tilsæt revet cheddar til mosen, og smag til med salt og peber.
Kødsauce
- Rengør, skræl og hak løg, hvidløg og gulerødder.
- Opvarm en smule olie i en gryde og svits først løg og hvidløg til de klare. Tilsæt kødet og lad det brune.
- Tilsæt gulerødder, vand, bouillonterning, tomatpure og balsamico. (hvis det skal være ekstra godt, kan du erstatte 1 dl vand og balsamico med 1 glas rødvin).
- Lad saucen simre i ca. 15 minutter og tilsæt optøede ærter.
- Smag saucen til med salt og peber, og evt. mere balsamico.
Shepards pie
- Hæld kødsaucen op i et ildfast fad og fordel kartoffelmosen henover som et låg.
- Bag den midt i ovnen i 30-40 minutter til mosen er gylden.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Ummm.. En af mine farvoritter
Er det en hel pose cheddar man putter i mosen?
Ja 🙂 Som der står i opskriften 😉
Lader du kartoflerne og den valgte rodfrugt koge lige så lang tid? Bliver kartoffelmosen vandet?
Oplever nemlig hvis jeg laver kartoffelmos med broccoli eller blomkål, så bliver det meget vandet.
De koger lige lang tid ja 🙂 Mosen bliver fin og ikke vandet.