Der er simpelthen ikke noget som en skinkestang med cremet fyld – det er bare 80er mad når det bedst (og tungest) 😀 Jeg har lavet en lettere udgave, hvor butterdejen er skiftet ud med en brøddej med fuldkorn. Skinkestangen er stadig super lækker, men mætter noget mere i denne udgave. Stangen serveres med en super simpel kålsalat.
Skinkestang m. fuldkorn og sprød kålsalat
Ingredienser
Dej
- 25 g gær
- 3 dl lunken vand
- 2 spsk olie
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 150 g grahamsmel
- 350 g hvedemel
- 1 æg til pensling
Fyld
- 1 bk champignon
- 1 spsk olie til stegning
- 1 bundt forårsløg
- 150 g skinke i strimler el. tern
- 200 g flødeost f.eks. philadelphia
- 1 peberfrugt
- 1 tsk sennep
Kålsalat
- 1 ps kålblanding
- 1 ds kikærter
- 2,5 dl fraiche 5%
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk citronsaft
- salt og peber
- evt et skvæt chilisauce hvis man er til det
Sådan gør du
Dej
- Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt sukker, salt og olie, og rør det ud.
- Tilsæt fuldkornsmel og derefter hvedemel lidt af gangen til dejen er fast og let klæbrig.
- Ælt dejen godt, gerne 5-10 minutter hvis du har tid – tro mig det gør en kæmpe forskel for dejen.
- Lad dejen hæve tildækket i 40 minutter. Har du god tid må den gerne hæve længere – giv den da en lille æltetur halvvejs.
Fyld
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Vask og skær champignoner i skiver. Rist dem på panden i lidt olie til væden er kogt væk og de er let gyldne.
- Forårsløgene rengøres og skæres i skiver. Skær peberfrugten i tern.
- Bland ristede champignon, peberfrugt, flødeost, forårsløg og skinke sammen i en skål og stil til side.
Skinkestang
- Ælt dejen og rul den ud til en stor firkant af ca. 3 mm tykkelse.
- Læg dejen over på en bageplade med bagepapir – det er vigtigt for stangen er svær at flytte når den først er lavet.
- Forestil dig at dejen deles op i 3 lige store dele. Fordel fyldet på den midterste del. Skær de to yderste dele i skrå strimler ind mod fyldet, flet enderne ind over, inden du fletter siderne indover skiftevis. .
- Pensl skinkestangen med pisket æg og drys evt. med lidt sesam.
- Skinkestangen bages i ovnen i 20-25 minutter til den er gennembagt og gylden.
Kålsalat med kikærter
- Hæld lagen fra kikærterne og kom dem i en skål sammen med kålblandingen.
- Rør dressingen sammen og bland den i salaten. Smag til.
- Server den sprøde kålsalat til den færdige skinkestang.
Kan skinke stangen fryses?
Det står øverst i opskriften 😉
Super lækker skinkestang. Tak for denne lækre opskrift
Velbekomme 🙂
Super lækker ret. Kan dog ikke forstå, at der står 30 minutters forberedelse, når hævetiden alene er på 40 minutter. Så for mig, har det altså taget lidt længere tid end angivet, og derfor 4 stjerner i stedet for fem 🙂
Vildt lækkert! Skønt at butterdejen er skiftet ud. Smager drøn godt!
Mange tak 🙂
Virkelig lækker og nem at lave
Jeg er knap så begejstret. Fyldet virker “for let” i smagen til fuldkorn. Pizza dej eller alm hvededej havde været bedre. Det skulle have været okse, ost og tunge krydderier hvis brød-smagen ikke skulle være den altdominerende.
Det er værd at nævne i opskriften at man skal lave 2 stænger hvis man ganger op og ikke prøve at lave stangen større. Det bliver ikke godt. Som i slet ikke.
Men de 9 maxi burgerboller jeg kunne lave af al den dej der blev til overs af min “dobbelt op portion” de blev rigtig gode.
Smag og behag 😉
Kan man købe en af de færdig dej? I så fald hvilken en ? Butterdej, eller pizzadej?
Du skriver i et svar, at det står i opskriften, om den kan fryses.
Hvor præcist står det?
Den kan fryses 🙂