Godmorgen 🙂 Det er blevet lørdag og påsken lurer lige om hjørnet. Selvom vi må springe de mange hyggelig påskefrokoster over i år, så skal I ikke snydes for en sund og billig madplan med en masse nemme og lækre retter.
Prisen for denne uges madplan er 351 kr for 2 voksne og 2 store børn 🙂 Planen gælder fra mandag den 6. april, tilbuddene på indkøbslisten gælder fra søndag den 5. april og der handles ind i Rema 1000 – indkøbslisten kan dog sagtens bruges i andre butikker også.
Anbefalinger
Planen følger som altid de danske kostråd, hvilket vil sige at der vælges fuldkornsprodukter, en vis andel grøntsager (og gerne grove) i alle retter, magert kød samt en smule fisk. Den ene fiskeret du finder på ugens madplan er dog ikke nok i forhold til det anbefalede, så jeg vil anbefale dig at spise fisk til frokost et par gange om ugen ved siden af. Det samme gælder selvfølgelig også for grøntsagerne. Voksne personer skal have 600 gram frugt og grønt dagligt (Børn mellem 4 og 10 år bør spise mellem 300-500 gram frugt og grønt om dagen), og derfor gælder det selvfølgelig om at spise grønt til dagens andre måltider, for at få dækket det anbefalede 🙂
Du finder som altid opskrifterne til dagens menu ved, at klikke på linket i planen. Vær opmærksom på, at opskrifterne indeholder varer fra mit basislager, der derfor ikke er anført på indkøbslisten eller regnet med i budgettet. Disse varer er dog anført efter indkøbslisten, så du nemt kan tjekke om du har disse varer i dit eget lager Vær opmærksom på at der en sjælden gang er varer på basislisten, særligt krydderierne, som ikke nødvendigvis fås i Rema 1000, men i stedet skal findes i et lidt større supermarkeder som f.eks. Superbrugsen, Føtex eller lign.
Læs evt. min guide til mine madplaner inden du går igang.
Velbekomme og rigtig god weekend!
UGENS SUNDE MADPLAN
Mandag: Vegetarisk bolognese
Tirsdag: Grovtærte med kyllingetern, broccoli og forårsløg samt grøn salat
Onsdag: Kyllingehakkebøf med pastapesto og varm bønnesalat
Torsdag: Rugbrød med ovnbagt fiskefilet og gnavegrønt
Fredag: Røget skinke med sennepsstuvede kartofler og grøntsager
Lørdag: Tacopizza
Søndag: Thaisuppe med rejer og madbrød
Indkøbsliste (Rema 1000)
Ingredienser
Brød
- 1 pk rugbrød, 500 g 6,50 kr
Frugt og grønt
- 2 agurker 2 x 6 kr = 12 kr
- 1 broccoli 12 kr
- 1 bk champignon, 400 g 10 kr (tilbud)
- 1 bk cherrytomater, 250 g 10 kr
- 1 bundt forårsløg 5 kr (tilbud)
- 1 kg gulerødder 7,50 kr
- 1 iceberg 10 kr
- 1 kg kartofler, vej-selv 13 kr
- 1 pebermix 14 kr (tilbud)
- 1 tomater i bakke, 500 g 9 kr
Frost
- 1 bønneblanding, 450 g 12,95 kr
- 1 ps ekstra store rejer, 200 g 20 kr (tilbud)
- 1 ps haricot verts, 700 g 10,50 kr
- 1 ps ovnklare fiskefileter, 500 g 20 kr (tilbud)
Køl
- 2 pk gær 2 x 0,95 kr = 2 kr
- 1 pk hakket kylling 7-10%, 450 g. 20 kr (tilbud)
- 1 pk hakket oksekød 3-7%, 400 g 27,95 kr
- 1 pk kyllinge i tern, 150 g 12,95 kr
- 1 ps revet cheddar, 150 g 11,95 kr
- 1 røget familieskinke, 500 g 20 kr (tilbud)
- 6 vallø slot lilleputter æg 10 kr (tilbud)
Mejeri
- 1 cheasy fraiche 5%, 500 ml 12,95 kr
- 1 minimælk 7,95 kr
Kolonial
- 1 ps fuldkornspasta, 500 g 7,50 kr
- 1 ps fuldkorns spaghetti, 500 g 6,50 kr
- 1 gl grøn pesto 7,50 kr
- 1 ds kokosmælk, 400 ml 8,95 kr
- 1 ds majs 4,75 kr
- 2 ds hakkede tomater 2 x 3,95 kr = 8 kr
- 1 kg parboiled ris 4,95 kr
- 2 ds tomatpure, 140 g 2 x 2,50 kr = 5 kr
Pris
351 kr
Basislager
Ingredienser
- balsamico
- citronsaft
- fuldkornsmel
- havregryn
- hvedemel
- hvidløg
- løg
- olie
- remoulade
- sennep gerne dijon
- sukker
Krydderier
- basilikum
- bouillonterning
- chili
- estragon
- karry
- løgpulver kan undlades
- oregano
- paprika
- rosmarin
- salt og peber
- spidskommen
- timian
Hej britt
Lækker opskrifter det bliver en god uge
Jeg skal lige høre det man skal have om fredagen, der står 450g bønneblandning på frost men kan kun se dem med 300g til 12.95
Hilsen Brian
Nåh for Søren, de gamle poser var med 450 g. Så må i nøjes med 300 g eller supplere op med lidt grøntsagsrester ala hvad i har 🙂
Hej britt
Du skriver 300g pasta til maden mandag
Er det 300g før de er kogt eller er det bagefter
Det er altid før tilberedning 🙂