Svinefilet med kartoffelsalat

Krydret svinefilet med grøn kartoffelsalat

I dag skal vi have en lækker og sommerlig ret. I opskriften laves svinefileten  i ovnen, men den kan også sagtens smides på grillen, hvis man har lyst til det 🙂

Krydret svinefilet med grøn kartoffelsalat

4 from 4 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Svinekød
Antal

4

servings
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

25

minutes
Fryseegnet

Nej

Det skal du bruge

  • Grøn kartoffelsalat
  • 1 kg kartofler gerne små nye kartofler

  • 1 broccoli i små buketter

  • 300 g ærter optøet eller friske

  • 1 agurk i tern

  • 2 dl cheasy fraiche 5%

  • 2 spsk mayonnaise

  • 2 fed hvidløg

  • 2 tsk sennep gerne dijon

  • rigeligt salt og peber

  • evt et drys purløg eller persille hvis du har

  • Krydret svinefilet
  • 400 g dansk filet med hvidløg og artiskok, sweet BBQ og chili eller ramsløg og soltørret tomat

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Grøn kartoffelsalat
  • Skær broccolien i små buketter og skræl/skrab kartoflerne og skær dem i halve eller kvarte (alt efter størrelse).
  • Kog kartoflerne til de er møre i letsaltet vand, og lad broccolien koge med de sidste 2 minutter. Kartofler og broccoli køles af. (Det kan hurtigt afkøles ved at overhælde det med kold vand)
  • Skær agurk i små tern og optø ærterne.
  • Bland ingredienserne sammen til dressingen, og vend kartofler, grøntsager og dressing sammen til en lækker salat. Stil den på køl indtil kødet er færdig.
  • Krydret svinefilet
  • Kom svinefileten i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir. Bag den i en forvarmet ovn ved 200 grader i 25 minutter. Lad den trække 5-10 minutter inden du skærer den i skiver.
  • Servér med grøn kartoffelsalat.

4 Comments

  1. Jeg synes simpelthen bare du er så genial Britt. Du har gjort det let som en leg at få købt ind og lave mad til en familie på 3 .
    Tusind tak for al den tid du puttet i det her

  2. Hej Britt
    Tak for at havde gjort verdens mest dødsyge ting til det letteste i verden. Aldrig har vi kunne spare så mange penge op Og maden smager fantastisk og er sundt og varieret

  3. Pingback: Ugens madplan uge 27 – Milles mad

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*