Sund madplan uge 15

veggieburger

Lidt forsinket, kommer her den sunde og billige madplan for uge 15 🙂 Den toplækre veggieburger er tilbage på menuen, og sørme om der ikke også har sneget sig en portion stegt flæsk med persillesauce ind 😉

Prisen for denne uges madplan er 326 kr for 2 voksne og 2 store børn 🙂 Planen gælder fra mandag den 8. april, tilbuddene på indkøbslisten gælder fra den 7. april og der handles ind i Rema 1000 – indkøbslisten kan dog sagtens bruges i andre butikker også.

Anbefalinger

Planen følger  som altid de danske kostråd, hvilket vil sige at der vælges fuldkornsprodukter, en vis andel grøntsager (og gerne grove) i alle retter, magert kød samt en smule fisk. Den ene fiskeret du finder på ugens madplan er dog ikke nok i forhold til det anbefalede, så jeg vil anbefale dig at spise fisk til frokost et par gange om ugen ved siden af. Det samme gælder selvfølgelig også for grøntsagerne. Voksne personer skal have 600 gram frugt og grønt dagligt (Børn mellem 4 og 10 år bør spise mellem 300-500 gram frugt og grønt om dagen), og derfor gælder det selvfølgelig om at spise grønt til dagens andre måltider, for at få dækket det anbefalede 🙂

Du finder som altid opskrifterne til dagens menu ved, at klikke på linket i planen. Vær opmærksom på, at opskrifterne indeholder varer fra mit basislager, der derfor ikke er anført på indkøbslisten eller regnet med i budgettet. Disse varer er dog anført efter indkøbslisten, så du nemt kan tjekke om du har disse varer i dit eget lager 🙂 Vær opmærksom på at der en sjælden gang er varer på basislisten, særligt krydderierne, som ikke nødvendigvis fåes i Rema 1000, men i stedet skal findes i et lidt større supermarkede som f.eks. Superbrugsen eller lign.

Læs evt. min guide til mine madplaner inden du går igang.

Velbekomme og rigtig god weekend! 🙂

UGENS SUNDE MADPLAN

Mandag: Veggieburger m. hjemmelavet bønnebøf og kartoffelbåde

Tirsdag: Svensk pølseret med rodfrugter

Onsdag: Fuldkornspasta m. kødboller i tomatsauce

Torsdag: Rugbrød med stegte fiskefrikadeller og gnavegrønt

Fredag: Stegt flæsk med persillesauce

Lørdag: Ovnbagt kylling med ratatouille og pasta pesto

Søndag: Rød peberfrugtsuppe m. fuldkornspasta

Indkøbsliste (Rema 1000)

Antal 4 personer

Ingredienser

Brød

  • 1 pk fuldkornsbugerboller, 4 stk, Hatting 10 kr (tilbud)
  • 1 pk rugbrød 8,95 kr

Frugt og grønt

  • 0,5 agurk 6 kr
  • 1 aubergine 8 kr
  • 250 g cherrytomater 5 kr (tilbud)
  • 1 iceberg 10 kr
  • 1,5 kg kartofler, vej-selv 18 kr
  • 2 ps lammefjords gulerødder, 700 g 2 x 5 kr = 10
  • 400 g pastinakker el. persillerødder, vej-selv 5,5 kr
  • 1 potte persille 7 kr
  • 2 ps røde snackpeber, 500 g 2 x 16 kr = 32 kr
  • 1 squash 5 kr
  • 1 bk tomater, 500 g 10 kr

Frost

Køl

  • 4 brunchæg 12,95 kr
  • 1 ps grillpølser, 450 g 20 kr (tilbud)
  • 1 pk fiskefars 20 kr (tilbud)
  • 500 g hakket oksekød 8-12% 20 kr (tilbud)
  • 450 g kyllingebryst 26,95 kr
  • 2 oma madlavningsfløde 4%, 250 ml 2 x 7,95 = 16 kr
  • 1 l minimælk 7,95 kr
  • 400 g stegt flæsk i skiver 20 kr (tilbud)

Kolonial

  • 2 ps fuldkornspasta, 500 g 2 x 7,5 kr = 15 kr
  • 1 glas grøn pesto 7,5 kr
  • 2 ds hakkede tomater 2 x 3,95 kr = 8 kr
  • 1 ds kikærter 6,95 kr
  • 1 ds røde kidneybønner 4,5 kr
  • 2 ds tomatpure, 140 g 2 x 2,5 kr = 5 kr

Pris

326 kr

 

Basislager

Ingredienser

  • balsamico
  • ciftronsaft
  • havregryn
  • hvedemel
  • hvidløg
  • ketchup
  • løg
  • olie
  • remoulade
  • sukker

Krydderier

  • chili
  • evt grillkrydderi kan erstattes m. spidskommen og paprika
  • paprika
  • salt og peber
  • spidskommen
  • oregano
  • timian

6 Comments

  1. Kan se at der ikke står BBQ sauce på indkøbsliste og heller ikke på basis lager. Bare til info 😉

    • Britt // Sund på budget

      Tak 🙂 Det er egentlig med vilje, fordi man sagtens bare kan bruge ketchup (som står på listen) – hvis man har en slat BBQ sauce til at stå, kan man bruge den, men tænker ikke at det giver mening at gå ud og købe en hel dunk for en enkelt skefuld 🙂

  2. Kan man ikke printe det ud så man har det på papir hvordan man skal gøre med retterne så man ikke skal bruge sin mobil

  3. Øh hvor længe skal veggie bøfferne have eller hvordan ved man at de har fået nok ?
    På forhånd tak,for svar

    • Britt // Sund på budget

      Der er ikke noget fast svar – det kommer an på hvor tykke du laver dem. Når de faste og gyldne, er de færdige 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*