Grøntsagstærte er en rigtig nem og lækker måde at holde kødfri dag. Denne tærte er med tomat, løg og feta, og smager virkelig godt. Tærte bunden er fyldt med fuldkorn, hvilket er med til at give noget ekstra mæthed, sammelignet med den traditionelle tærtebund.
Tærten serveres med grøn salat. Mangler du dressing kan du evt. røre fraiche 5% med sennep, salt, peber og hvidløg, eller andre krydderier og krydderurter efter smag.
Tærte med tomat, løg og feta samt grøn salat
Ingredienser
Tærtedej
- 150 g grahamsmel
- 100 g havregryn
- 4 spsk hvedemel
- 2 spsk rapsolie
- 4 spsk fraiche 5%
- 0,5 tsk salt
- 1 dl vand
Fyld
- 200 g cheasy salatost i tern 3%
- 250 g cherrytomater
- 2 alm. løg
- 5 æg
- 1 dl fraiche 5%
- salt og peber
Grøn salat
- 0,5 iceberg
- 0,5 agurk
- 1 ds majs
- 2 gulerødder
- evt. en rest peberfrugt, tomat eller lign.
Sådan gør du
Tærtedej
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og ælt det sammen, så det bliver en fast masse. Hold igen med vandet, og tilsæt det lidt ad gang indtil dejen kan hænge sammen.
- Fordel dejen i en stor smurt tærteform eller springform, og prik huler rundt omkring i dejen med en gaffel.
- Forbag tærtebunden i 15 minutter.
Fyld
- Vask og halvér tomaterne. Skær løgene i tynde halve skiver og hæld vand fra salatosten.
- Fordel løg, feta og tomat på den forbagte dej.
- Pisk æg og fraiche samt salt og peber sammen i en skål og hæld herefter æggemassen udover tærten.
- Bag tærten i 20-25 minutter til tærten er gylden og æggemasse er fast.
- Serveres med en god salat eller grøntsagsstave.
Salat
- Vask og snit salaten. Bland ingredienserne sammen og stil på køl indtil brug.
Noter
Mangler du inspiration til flere vegetarretter? Så kig her.
Pingback: Sund madplan uge 9 - Sund på budget