Super nem og lækker hverdagsret med masser af grønt – udover at være en god proteinkilde, så tæller de hvide bønner med i 600 gram frugt og grønt vi skal have om dagen. Ønskes der kød i retten, kan man bruge lidt kogt kylling eller ristet bacon/parmaskinke.
Toscansk pastaret med hvide bønner, spinat og tomater
Ingredienser
- 300 g fuldkornsspaghetti
- 3 fed hvidløg
- 150 g hvide bønner, tørrede
- 125 g frisk spinat
- 250 g cherrytomater
- 1 spsk olie til stegning
- 1 spsk basilikum
- salt og peber.
Sådan gør du
- Kog spaghettien som anvist på posen
- Bruges der tørrede hvide bønner, skal de stå i blød i minimum 12 timer og derefter koges i 1 time inden brug . Bruger du dåse bønner skal de bare drænes for væde og skylles.
- Imens spaghettien koger opvarmes lidt olie på en pande. Svits først hvidløget 1-2 minutter. Tilsæt herefter cherrytomater og hvide bønner – lad det stege ved middelvarme til bønner er let gyldne og tomaterne er faldet sammen.
- Tryk tomaterne ud, så saften kommer ud i retten. Tilsæt den grundigt skyllede spinat samt basilikum, og lad det hele simre til spinaten er faldet sammen.
- Tilsæt spaghettien og evt. 2 spsk pastavand til grøntsagerne, og rør det hele sammen.
- Servér med det samme, evt. med et drys revet parmesan.