Vegetacos med linsefyld og tomatsalsa
Ingredienser
Tacofyld
- 1 alm. løg
- 2 fed hvidløg
- 1 peberfrugt
- 200 g røde linser, tørrede
- 140 g tomatpure
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk paprika
- 1 tsk oregano
- chili eller cayennepeber efter smag
- 7 dl vand
- 1 bouillonterning
- salt og peber
Tomatsalsa
- 500 g tomater el. cherrytomater
- 1 peberfrugt
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olie
- 1 spsk balsamico
- 1 tsk sukker
- 1 tsk basilikum
- chili efter smag
- salt og peber
Tilbehør
- 1 pk taco skaller, 12 stk
- evt. revet cheddar, avocadotern, jalapenos, creme fraiche, lime, osv.
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
Tacofyld
- Hak løg, hvidløg og peberfrugt fint.
- Opvarm olien på en pande, og svits løg, hvidløg og peberfrugt ved middelvarme i ca. 5 minutter.
- Tilsæt linser, krydderier, vand og bouillonterning, og lad det simre i 20-25 minutter til vandet er kogt ind og linserne er møre – rør lidt undervejs, så det ikke brænder på.
- Smag til med salt og peber.
Tomatsalsa
- Vask og skær tomaterne og peberfrugten i små fine tern. Skræl løg og hvidløg, og hak dem fint.
- Bland en dressing af olie, balsamico, sukker og krydderier.
- Vend tomat, peberfrugt, løg og hvidløg sammen med dressingen. Smag salsaen til med salt og peber.
- Lad gerne salsaen trække i køleskabet 30 minutter.
Taco skaller med fyld
- Lun skallerne i ovnen som anvist på pakken. Servér dem med linsefyld og tomatsalsa.
- Skallerne kan også serveres med avocadotern, jalapenos, revet cheddar, creme fraiche, osv.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Virkelig lækker ret. Mine to drenge på 11 og 14 var meget skeptiske – men de var vilde med det. Tak for dejligt indspark.
Skønt at høre 😀
Tak for mad. Vi er en familie der øver os på det her med en ugentlig vegetar ret, og i dag har hele familien flere gange kigget i gryden og spurgt, tror du det der smager godt?svaret er JA. Det eneste jeg kan undre mig er portionsstørrelser, at all den fyld skulle kunne være i 12 tacoskaller er os en gåde. Men gad vide om resten kan fryses ned til næste taco tirsdag.?
I forhold til salsaen/tomatsalaten vil jeg gerne anbefale at skære midten ud af de store tomat, da den ellers godt kan blive meget våd.
Men helt klart en ret som gik rent ind i et skeptisk hjem. Så tak for mad
Lækker sovs. Den bedste jeg har fået hvor røde linser har været i…
Tak for endnu en super god opskrift,Britt!
Jeg tilførte lige en budget ting til opskriften:
Brugte mikroovnen istedet for at opvarme en hel ovn til skallerne.
Selvfølgelig kan man være smart og lave madbrød i samme ombæring ☺️
Wow jeg har brugt denne opskrift mange gange – så smagfuld og nem at lave! Og børnene på 6 og 7 elsker den også.
Virkelig lækker opskrift! Tak for den 🙂
Vil man kunne tilberede tacofyldet dagen inden og opbevare på køl, og opvarme den efterfølgende dag? Er der noget man skal være opmærksom på i så fald?
Lækker opskrift. Der er ikke angivet, hvornår tomatpuréen skal tilsættes, så det gjorde jeg mellem pkt. 3 og 4… Det blev ok resultat 😉