Jeg synes simpelthen er veggieburger er en genial måde at få både grøntsager og fuldkorn på, og jeg har efterhånden lavet er par stykker 😀 I denne udgave er “bøffen” lavet med blomkål og kikærter, og en let krydret smag, der gør dem meget børnevenlige.
Veggieburger med blomkål og kikærter
Ingredienser
Veggiebøffer
- 1 blomkål
- 1 tsk salt
- 1 ds kikærter
- 1 alm løg
- 2 fed hvidløg
- 1 peberfrugt
- 1 tsk paprika
- 0,5 tsk spidskommen
- 0,5 tsk koriander
- salt og peber
- 1 æg til at samle farsen
Burger
- 4 fuldkornsburgerboller
- 0,5 iceberg
- 2 tomater
- mayo og ketchup
- pickles og ost hvis man har lyst
Ovnkartofler
- 0,5 kg kartofler
- 1 spsk olie
- paprika, salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Riv blomkålen på den grove side af rivejernet. Kom et rent viskestykke ned i en skål, kom blomkålen ned i og drys med 1 tsk salt og bland det rundt. Lad blomkålen stå og afgive væde i ca. 20 minutter. Når tiden er gået, vrides blomkål grundigt i viskestykket ved at sno viskestykket sammen om blomkålen.
- Imens blomkålen står og afgiver væske, gøres det andet klar.
- Kartoflerne skrælles og skæres i både. Vend dem med olie og krydderier. Fordel bådene på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 40 minutter til de er gyldne og sprøde.
- Kør kikærter, løg og hvidløg igennem foodprocessoren, hakkeren eller blenderen til det er hakket fint. Vend det sammen med en finthakket peberfrugt, den vredne blomkål og krydderier. Smag til med salt og peber og saml til sidste farsen med et æg.
- Form farsen til 4 bøffer (sørg for at trykke farsen godt sammen) og kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i 20-25 minutter.
Veggieburger
- Lun brødene og smør dem med ketchup og lidt mayo. Saml en burger med salatblade, tomatskiver og veggiebøffer, og evt. lidt pickles og ost hvis man er til det. Server med ovnkartofler on the side.
Hej – er veggiebøfferne fryseegnet?
Med lidt forsigtighed, kan de godt fryses.
Mest lækre veggiebøf jeg længe har fået! dog måtte vi tilføje 3 ekstra æg, da bøffen ikke kunne hænge sammen med 1 enkelt æg. Men virkelig lækker i smag, hvis man kan lide at bruge mange forskellige krydderier. Vi kom salt, peber, spidskommen og garam masala krydderi i. MUUUMS!
God smag, men de smuldrede fuldstændig fra hinanden, da de skulle af bagepladen 🙁
Der skulle nok have været meget mere æg eller andet vådt i.
Hej
Vil man kunne forberede bøfferne dagen før og så først bage dem, når de skal bruges?
Mvh Camilla
Det har jeg desværre ingen erfaring med – måske du godt kan lave farsen, men jeg ville vente med at forme bøfferne. Jeg ved dog ikke om det vil fungere. Vh. Britt
Smuldrede fuldstændig da de var færdige og blev flyttet. Skulle nok have brugt mere æg. De kunne også krydres mere synes jeg.