Forberedelses tid | 20 minutter |
Tilberedningstid | 15 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
Veggiedeller
- 250 g kartofler
- 200 g gulerødder
- 1 squash
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 2 æg
- 2 spsk mel
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk paprika
- 2 tsk salt
- ½ tsk peber
- olie til stegning
Tomatsalsa
- 500 g tomater el cherrytomater
- 1 peberfrugt
- 2 løg eller rødløg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olie smagsneutral gerne olivenolie
- 0,5 spsk balsamico
- 0,5 tsk sukker
- 1 tsk basilikum
- chili efter smag
- salt og peber
- evt. en frisk dusk persille hvis du har
Ingredienser
Veggiedeller
Tomatsalsa
|
|
Instruktioner
Veggiedeller
- Vask og skræl kartofler og gulerødder. Pil løg og hvidløg, og vask squashen.
- Riv alle grøntsagerne fint.
- Læg de revne grøntsager på midten af et viskestykke, vikl det omkring grøntsagerne og vrid så meget væde som muligt ud af dem. Det er vigtigt at vride grøntsagerne på denne måde, da det ikke er muligt at presse nok væske ud med hænderne.
- Rør grøntsagerne med æg, mel og krydderier.
- Opvarm lidt olie på en pande og form grøntsagsfarsen til små fine frikadeller - de er nemmeste at stege hvis de ikke bliver for store. Dellerne steges ved middelvarme, til de har en gylden stegeskorpe på begge sider og er gennemstegt.
Tomatsalsa
- Vask og skær tomaterne og peberfrugten i små fine tern. Skræl løg og hvidløg, og hak dem fint.
- Bland en dressing af olie, balsamico, sukker og krydderier.
- Vend tomat, peberfrugt, løg og hvidløg sammen med dressingen. Smag salsaen til med salt og peber.
- Lad gerne salsaen trække i køleskabet 30 minutter.
Recipe Notes
Pris pr person: ca. 8 kr