Det er blevet den 11. december og bag dagens låge gemmer sig endnu et sundt alternativ til julemaden, nemlig disse kyllingefrikadeller med kikærter. Udover at tilføje fibre til frikadellerne, er kikærterne også med til mætte mere og strække kødet lidt længere – og så tæller kikærterne også med i grøntsagspuljen, og det er ikke noget vi ellers får for meget til julefrokosterne 😉
Kyllingefrikadeller med kikærter
Ingredienser
- 1 ds kikærter
- 400 g hakket kylling max 10%
- 1 alm løg
- 2 æg
- 1,5 tsk paprika
- 1,5 tsk salt
- peber
- olie til stegning
Sådan gør du
- Hæld væden fra kikærterne, skyl dem og blend dem til en jævn masse.
- Bland kylling, mosede kikærter, revet løg, æg og krydderier sammen til en fars, og lad det trække 5-10 minutter.
- Form farsen til små frikadeller og steg dem på begge sider i lidt olie på en varm pande.
I stedet for æg kan man bruge aquafaba, dvs vandet fra kikærterne, 45 g aquafaba svarer til et helt æg