En nem og lækker græskinspireret ret der både kan serveres i hverdagen og når det skal gå hurtigt i weekenden 🙂 Server den gerne med en klat hjemmelavet tzatziki.
Alt i et fad: græske kødboller med kartofler og grønt
Ingredienser
- 1 kg kartofler
- 1 spsk olie
- 1 spsk citronsaft
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk oregano
- salt og peber
- 1 aubergine
- 1 squash
- 1 peberfrugt
- 1 stort løg el. rødløg
Græske kødboller
- 400 g hakket gris max 10% eller gris/kalv, eller kylling
- 1 æg
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 dl rasp
- 1 tsk dild
- 2 tsk oregano
- 1,5 tsk salt
- peber
Tilbehør
- evt tzatziki se opskrift
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skræl/rengør kartoflerne og skær dem i både. Vend dem med olie, citronsaft, presset hvidløg, oregano, salt og peber.
- Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir og kom dem i ovnen i 30 minutter.
- Imens kartoflerne er i ovnen klargør du grøntsager og fars.
- Vask grøntsagerne og skær dem i grov stykker.
- Rør ingredienserne til farsen sammen og form til kødboller – jeg bruger en stor tsk. fars pr kødbolle.
- Efter ca. 30 minutterne tages bradepanden ud af ovnen. Ryk kartoflerne til den ene side og lav en række med grøntsagerne og et række med kødboller. Kom evt. lidt olie og oregano på grøntsagerne.
- Bag det hele i ovnen i yderligere 30 minutter.
- Server gerne med en god tzatziki 🙂
Video
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne?
Så bliv medlem og få adgang med det samme.
Så bliv medlem og få adgang med det samme.