Aspargessuppe

Aspargessuppe

Denne uges suppe er en klassisk aspargessuppe, som jeg virkelig holder meget af. Jeg kommer altid lidt i festhumør når jeg får aspargessuppe, da jeg ofte har fået suppen som skrub-af-mad ved festlige lejligheder 😀 Det skal dog ikke afholde mig fra, at spise den i hverdagen også- hvem kan ikke bruge lidt fest på en kold søndag 😉

Aspargessuppe

Aspargessuppe

5 fra 4 stemmer
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Suppe, Vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 spsk smør eller smagsneutral olie
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 ds aspargessnitter inkl. væden
  • 1 liter vand
  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
  • 1 bouillonterning
  • salt og peber

Tilbehør

  • 1 pk fuldkornsbaguettes

Sådan gør du
 

  • Hæld væden fra aspargessnitterne over i en beholder, så du har asparges og væde hver for sig.
  • Opvarm fedtstof i en gryde ved middelvarme. Tilsæt mel og pisk grundigt. Tilsæt aspargesvand lidt ad gangen imens du pisker.
  • Når du har brugt alt aspargesvandet, tilsættes vand lidt af gangen imens du pisker – tilsæt vand indtil suppen har den ønskede tykkelse. Tilsæt herefter en bouillonterning.
  • Lad suppen småkoge i ca. 5 minutter. Tilsæt fløde og aspargessnitter, og varm suppen igennem i yderligere 5 minutter.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server med lune fuldkornsbaguettes.
  • Tip: ønsker du mere fylde til suppen, kan du tilføje kødboller.

Du finder inspiration til flere sunde og billige supper lige her.

Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

2 Comments

  1. Jeg er vild med suppen, men jeg synes 1 liter vand lyder af rigtig meget? Jeg bruger Ca 3 dl, og får en cremet suppe, der bestemt ikke er tyk..
    Bruger du nogle store spiseske fulde mel?

    • Britt // Sund på budget

      Jeg bruger ganske almindelig skefulde 🙂 Måske er der bare forskel på hvor tyk man kan lide den? Man altid velkommen til at justere tykkelsen (eller smagen) så opskriften passer til egne præferencer 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*