Aspargessuppe

Aspargessuppe

Denne uges suppe er en klassisk aspargessuppe, som jeg virkelig holder meget af. Jeg kommer altid lidt i festhumør når jeg får aspargessuppe, da jeg ofte har fået suppen som skrub-af-mad ved festlige lejligheder 😀 Det skal dog ikke afholde mig fra, at spise den i hverdagen også- hvem kan ikke bruge lidt fest på en kold søndag 😉

Aspargessuppe

5 from 3 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Suppe, Vegetar
Antal

4

personer
Forberedelsestid

5

minutes
Tilberedningstid

25

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 2 spsk 2 smør eller smagsneutral olie

  • 2 spsk 2 hvedemel

  • 2 ds 2 aspargessnitter inkl. væden

  • 1 liter 1 vand

  • 2,5 dl 2,5 oma madlavningsfløde 4%

  • 1 1 bouillonterning høns el. grøntsag

  • salt og peber

  • Tilbehør
  • 1 pk 1 fuldkornsbaguettes

Sådan gør du

  • Hæld væden fra aspargessnitterne over i en beholder, så du har asparges og væde hver for sig.
  • Opvarm fedtstof i en gryde ved middelvarme. Tilsæt mel og pisk grundigt. Tilsæt aspargesvand lidt ad gangen imens du pisker.
  • Når du har brugt alt aspargesvandet, tilsættes vand lidt af gangen imens du pisker – tilsæt vand indtil suppen har den ønskede tykkelse. Tilsæt herefter en bouillonterning.
  • Lad suppen småkoge i ca. 5 minutter. Tilsæt fløde og aspargessnitter, og varm suppen igennem i yderligere 5 minutter.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server med lune fuldkornsbaguettes.
  • Tip: ønsker du mere fylde til suppen, kan du tilføje kødboller.

Du finder inspiration til flere sunde og billige supper lige her.

2 Comments

  1. Jeg er vild med suppen, men jeg synes 1 liter vand lyder af rigtig meget? Jeg bruger Ca 3 dl, og får en cremet suppe, der bestemt ikke er tyk..
    Bruger du nogle store spiseske fulde mel?

    • Britt // Sund på budget

      Jeg bruger ganske almindelig skefulde 🙂 Måske er der bare forskel på hvor tyk man kan lide den? Man altid velkommen til at justere tykkelsen (eller smagen) så opskriften passer til egne præferencer 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*