Denne uges suppe er en klassisk aspargessuppe, som jeg virkelig holder meget af. Jeg kommer altid lidt i festhumør når jeg får aspargessuppe, da jeg ofte har fået suppen som skrub-af-mad ved festlige lejligheder 😀 Det skal dog ikke afholde mig fra, at spise den i hverdagen også- hvem kan ikke bruge lidt fest på en kold søndag 😉

Aspargessuppe
Ingredienser
- 2 spsk smør eller smagsneutral olie
- 2 spsk hvedemel
- 2 ds aspargessnitter inkl. væden
- 1 liter vand
- 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
- 1 bouillonterning
- salt og peber
Tilbehør
- 1 pk fuldkornsbaguettes
Sådan gør du
- Hæld væden fra aspargessnitterne over i en beholder, så du har asparges og væde hver for sig.
- Opvarm fedtstof i en gryde ved middelvarme. Tilsæt mel og pisk grundigt. Tilsæt aspargesvand lidt ad gangen imens du pisker.
- Når du har brugt alt aspargesvandet, tilsættes vand lidt af gangen imens du pisker – tilsæt vand indtil suppen har den ønskede tykkelse. Tilsæt herefter en bouillonterning.
- Lad suppen småkoge i ca. 5 minutter. Tilsæt fløde og aspargessnitter, og varm suppen igennem i yderligere 5 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Server med lune fuldkornsbaguettes.
- Tip: ønsker du mere fylde til suppen, kan du tilføje kødboller.
Du finder inspiration til flere sunde og billige supper lige her.
Jeg er vild med suppen, men jeg synes 1 liter vand lyder af rigtig meget? Jeg bruger Ca 3 dl, og får en cremet suppe, der bestemt ikke er tyk..
Bruger du nogle store spiseske fulde mel?
Jeg bruger ganske almindelig skefulde 🙂 Måske er der bare forskel på hvor tyk man kan lide den? Man altid velkommen til at justere tykkelsen (eller smagen) så opskriften passer til egne præferencer 🙂