Forberedelses tid | 20 minutter |
Tilberedningstid | 25 minutter |
Antal personer |
|
- 500 g kartofler
- 500 g gulerødder
- 400 g flæsk i skiver
- 10 g smør eller smagsneutral olie
- 2 spsk hvedemel
- 3 dl minimælk
- 1 dl kartoffelvand
- 1 potte persille fint hakket
- salt og peber
Ingredienser
Persillesauce
|
|
- Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
- Bank flæskeskiverne godt flade og drys med salt .Læg skiverne på en bageplade med bagepapir og steg dem midt i ovnen i ca. 20-25 minutter. Vend skiverne undervejs.
- Skræl gulerødder og kartofler, og kog dem i letsaltet vand ca. 20 minutter til de er møre. Du skal bruge ca ½-1 dl af kogevandet til saucen.
- Varm fedtstof i en lille gryde. Tilsæt mel og pisk det godt sammen ved jævn varme.
- Hæld mælken i lidt ad gangen og pisk godt hele tiden så det ikke klumper.
- Tilsæt kartoffelvand til du har den ønskede konsistens. Tilsæt persille samt salt og peber, og kog saucen igennem.
Pris pr. person: 9-11 kr
Godt råd hvis i har en actifry så lav flæsken i den det smager ligeså godt og sviner mindre