Hakkebøffer i fad

Hakkebøffer i fad

I dag skal vi have en virkelig lækker og sund udgave af hakkebøffer i fad. Retten er nem og børnevenlig og passer stort set sig selv. Har du rester af f.eks. aubergine, squash eller gulerødder du gerne vil have brugt, er det bare om at tilføje dem til fadet inden du hælder saucen over og putter bøfferne i ovnen – de ekstra grøntsager bidrager med ekstra fiber og smag, så giv den endelig gas.

Hakkebøffer i fad

Hakkebøffer i fad

4 from 2 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Oksekød
Antal

4

personer
Forberedelsestid

25

minutes
Tilberedningstid

25

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 450 g hakket oksekød max 10% fedt

  • 1 bk champignon

  • 2 alm. løg hakket

  • 2 fed hvidløg presset

  • 2 peberfrugter i strimler

  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%

  • 2 dl minimælk

  • 2 tsk paprika

  • 1 tsk timian

  • 1 ds tomatpure

  • 1 tsk sukker

  • 1 spsk hvedemel til jævning

  • salt og peber

  • Tilbehør
  • 300 g fuldkornspasta el. spaghetti

  • 350 g haricots vertes

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Vask og snit grøntsagerne. Form det hakkede kød til 4 bøffer og krydr dem med salt og peber.
  • Brun hakkebøfferne på en pande med lidt fedtstof. De skal ikke gennemsteges, men bare lige have lidt farve. Læg bøfferne i et ildfast fad.
  • Steg champignonerne gyldne på panden, og tilsæt herefter løg der steget til de er klare.
  • Tilsæt peberfrugter og paprika og lad det svitse et øjeblik. Tilsæt herefter madlavningsfløde, mælk, tomatpure, timian og sukker.
  • Lad saucen koge et par minutter, og jævn evt. saucen en smule med lidt vand og mel. Smag til med salt og peber.
  • Hæld saucen og grøntsagerne over bøfferne i fadet. Stil fadet i ovnen i ca. 20-25 minutter idntil bøfferne er færdige.
  • Server bøfferne med kogt fuldkornspasta og dampede grønne bønner

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*