brændende kærlighed

Brændende kærlighed m. rodfrugtmos

En gammel klassiker, her i en sundere udgave med masser af rodfrugter. Brændende kærlighed er nem og billig ret, som er et hit hos både børn og voksne.

brændende kærlighed

Brændende kærlighed m. rodfrugtmos

3.89 fra 9 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Dansk, Svinekød
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 200 g bacon i tern
  • 5 finthakkede løg
  • 200 g syltede rødbeder u. sukker

Mos

  • 1 kg kartofler
  • 500 g persillerødder el. pastinakker
  • 500 g knoldselleri
  • 3 dl minimælk
  • evt en klat smør
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk muskatnød
  • peber

Sådan gør du
 

Mos

  • Skræl kartofler, knoldselleri og persillerrødder/pastinak og skær dem i mindre stykker.
  • Kog grøntsagerne møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og mos grønsagerne med en kartoffelstøder eller et piskeris.
  • Tilsæt mælken lidt ad gangen – til mosen har en passende konsistens. Tilsæt salt, muskatnød og peber, evt. en klat smør. Smag til med peber og muskatnød.

Løg og bacon

  • Skræl og hak løg i fine tern.
  • Varn en pande. Steg først baconternene i 2 minutter ved kraftig varme og derefter i ca. 7 minutter ved jævn varme – til de er sprøde. Tag baconternene af panden.
  • Kom løgene på panden og steg dem ved jævn varme i 5-10 minutter – eller til de er gyldne. Kom baconternene tilbage til løgene og hold det varmt.
  • Server mos sammen med bacon, løg og rødbeder skåret i tern.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*