brændende kærlighed

Brændende kærlighed m. rodfrugtmos

En gammel klassiker, her i en sundere udgave med masser af rodfrugter. Brændende kærlighed er nem og billig ret, som er et hit hos både børn og voksne.

Brændende kærlighed m. rodfrugtmos

3 from 9 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Svinekød, Dansk
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Fryseegnet

Nej

Det skal du bruge

  • 200 g 200 bacon i tern

  • 5 5 finthakkede løg ca. 400 g

  • 200 g 200 syltede rødbeder u. sukker

  • Mos
  • 1 kg 1 kartofler

  • 500 g 500 persillerødder el. pastinakker

  • 500 g 500 knoldselleri

  • 3 dl 3 mælk

  • evt en klat smør

  • 1 tsk 1 salt

  • 0,5 tsk 0,5 muskatnød stødt

  • peber

Sådan gør du

  • Mos
  • Skræl kartofler, knoldselleri og persillerrødder/pastinak og skær dem i mindre stykker.
  • Kog grøntsagerne møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og mos grønsagerne med en kartoffelstøder eller et piskeris.
  • Tilsæt mælken lidt ad gangen – til mosen har en passende konsistens. Tilsæt salt, muskatnød og peber, evt. en klat smør. Smag til med peber og muskatnød.
  • Løg og bacon
  • Skræl og hak løg i fine tern.
  • Varn en pande. Steg først baconternene i 2 minutter ved kraftig varme og derefter i ca. 7 minutter ved jævn varme – til de er sprøde. Tag baconternene af panden.
  • Kom løgene på panden og steg dem ved jævn varme i 5-10 minutter – eller til de er gyldne. Kom baconternene tilbage til løgene og hold det varmt.
  • Server mos sammen med bacon, løg og rødbeder skåret i tern.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*