Veggieburger m. hjemmelavet bønnebøf og kartoffelbåde

De her burgere er virkelig gode og jeg har endnu til gode at møde en der ikke kunne lide dem – selv skeptiske kødspisere har måtte overgive sig til min veggieburger 😉 Bøffen er lidt blødere end man er vant til fra en normal burger, men jeg synes ikke at det gør noget og så er bøffen bare stopfyldt med smag.

Veggieburger m. hjemmelavet bønnebøf og kartoffelbåde

4 from 3 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Burger, Vegetar
Antal

4

personer
Forberedelsestid

25

minutes
Tilberedningstid

45

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 4 store Fuldkorns Burgerboller

  • 0,5 salathoved

  • 2 store tomater

  • 0,5 agurk

  • 1 løg

  • 500 g kartofler skrællet og skåret i både

  • 2 spsk olie

  • 1 tsk paprika

  • salt og peber

  • Til 4 bøffer
  • 1 ds røde kidneybønner

  • 1 ds kikærter

  • 1 løg

  • 4 spsk havregryn

  • 4 spsk hvedemel eller fuldkornsmel

  • 2 spsk grillkrydderi kan erstattes med spidskommen og paprika

  • 4 fed hvidløg

  • salt og peber

  • 2 spsk ketchup

  • 1 spsk BBQ sauce eller ketchup

  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kartofler skrælles og skæres i både. Vend dem med lidt olie samt salt, peber og evt. 1 tsk paprika.
  • Bag kartoflerne i ovnen i ca. 45 minutter til de er sprøde og gyldne.
  • Bøffer
  • Skræl løg og hvidløg.
  • Riv løg og hvidløg fint (du kan evt, smide det i blenderen/hakkeren hvis du har en)
  • Bønner og kikærter drænes for væske og skylles grundigt. Mos bønner og kikærter i enten en blender eller i en skål med stavblender.
  • Tilsæt revet løg, hvidløg og resten af ingredienserne til bøfferne, og rør godt rundt.
  • Farsen skal hvile ca. en halv time, så havregryn og mel kan trække væske til sig og give farsen den rette konsistens.
  • Når farsen har hvilet, former du bøfferne og steger dem i lidt olie på en pande. Farsen vil klistre sig fast til dine hænder når du former bøffer, men hvis du fugter dine hænder med lidt vand, kan du let forme bøfferne uden for meget klister.
  • Burgere
  • Vask salat, tomat og agurk.
  • Snit icebergsalaten fint, og skær tomater og agurk i skiver.
  • Skræl løg og skær det i skiver.
  • Varm burgerbollerne i ovnen og server bollerne sammen med bøfferne, salat, bbq sauce, lidt mayo og evt. 1 skive ost hvis du er til det.

Noter

  • Pris pr. person: 14-15 kr

10 Comments

  1. Pingback: Vegetarisk madplan på budget #1 - Sund på budget

  2. Pingback: Sund madplan uge 48 - Sund på budget

  3. Pingback: Sund madplan uge 15 - Sund på budget

  4. Hej ville hører om man kan erstatte kidneybønnerne med sorte bønner, vi er ikke så glade for kidneybønnerne nemlig☺️ Mvh Caroline

    • Britt // Sund på budget

      Hej. Jeg har aldrig prøvet at lave dem med andre end kidney bønner, så det ved jeg ikke rigtig. Men kidney bønnerne bliver jo blendet med en masse krydderier, så det er ikke fordi at man kan smage dem på den måde 🙂

  5. Mette Espersen

    Hej.
    Kan de trækker længere tid? Eller bliver de så for tørre?

  6. Hej.
    Bliver så spændende. Jeg står lige midt i ig undrer mig. Øverst står 1 løg og den er brugt til farsen. Og bbq sauce kommer også i farsen, rigtig?
    Fordi længere ned står i teksten 1 løg i skiver og bbq sauce som tilbehør.
    Mvh

  7. Claudia Simoni

    Denne bønnebøf er simpelthen en vinder!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*