Broccolisuppe med rugbrødscroutoner

Broccolisuppe med rugbrødscroutoner

Ugens suppe er en lækker broccolisuppe med sprøde rugbrødscroutoner. Suppen er super nem og hurtigt at lave, og croutoner passer sig selv i ovnen imens du dækker bord 🙂

Broccolisuppe med rugbrødscroutoner

Broccolisuppe med rugbrødscroutoner

3.58 fra 35 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Suppe, Vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 stor broccoli
  • 2 alm. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g kartofler
  • 1 liter vand
  • 2 bouillonterninger
  • 2,5 dl minimælk el. madlavningsfløde
  • 1 spsk timian
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og peber

Rugbrødscroutoner

  • 4 skiver rugbrød
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk timian
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Broccolien vaskes og skæres i grove stykker (stokken skal også bruges). Løg og kartofler skrælles og skæres i grove stykker. Hvidløg pilles.
  • Kom grøntsager og kartofler i en stor gryde og tilsæt vand og bouillonterninger. Bring det i kog og lad det simre til grøntsager og kartofler er mører.
  • Tilsæt mælk og timian, og blend suppen helt jævn.
  • Smag til med citronsaft, salt og peber, og evt. mere timian.

Rugbrødscroutoner

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skær rugbrød i tern og fordel ternene på en bageplade med bagepapir. .
  • Dryp lidt olie på rugbrødet, og drys med salt, peber og timian. Bag dem i ovnen i ca. 6-8 minutter til de er sprøde – rør evt i ternene undervejs.
  • Servér suppen med de sprøde rugbrødscroutoner.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

2 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 7 - Sund på budget

  2. Virkelig nem og lækker Som kommende mor om lidt har jeg en masse til fryseren.. Tak til dig ❤️

3.58 from 35 votes (34 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*