Der er flere af jer der har efterlyst sundere alternative til søde sager, og derfor har jeg smækket en omgang bønnebrownie sammen til jer 😉 Den smager simpelthen super godt, og man kan absolut ikke smage bønnerne 😛 Man skal dog være opmærksom på, at selvom kagen er lavet på ene gode sager, så er den stadig rimelig kalorietæt, og man skal regne med ca. 200 kcal pr stykke. Brownien er til gengæld meget intens i smagen og også rimelig tung, så et enkelt stykke kan sagtens tage kagetrangen 😉
Brownie med kidneybønner
Ingredienser
- 100 g mandler
- 1 ds kidneybønner
- 4 æg
- 2 spsk smagsneutral olie
- 200 g friske dadler uden sten
- 1 dl kakao, usødet
- 2 spsk honning eller flydende sød
- 1 knivspids salt
- 100 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Hæld vandet fra bønnerne og skyl dem godt.
- Blend først mandler fint til mel.
- Tilsæt bønner, æg, olie, dadler (uden sten), kakao, honning samt salt og blend dejen jævn og ensartet.
- Hak chokoladen i grove stykker og rør den i dejen.
- Kom bagepapir i en kageform, og hæld dejen op i. Brownien skal ikke være ret høj, så vælg gerne i stor form.
- Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter.
- Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle helt af i køleskabet inden den spises. (Den kan evt. kommes i fryseren hvis man er utålmodig).
Alternativ til dadler. De er dyre. Kan bananer bruges
Du skriver i pkt.4 at der skal olie i men der er ikke olie i ingredienslisten ?
Det skulle gerne være rettet nu 🙂