Brownie med kidneybønner

Brownie med kidneybønner

Der er flere af jer der har efterlyst sundere alternative til søde sager, og derfor har jeg smækket en omgang bønnebrownie sammen til jer 😉 Den smager simpelthen super godt, og man kan absolut ikke smage bønnerne 😛 Man skal dog være opmærksom på, at selvom kagen er lavet på ene gode sager, så er den stadig rimelig kalorietæt, og man skal regne med ca. 200 kcal pr stykke. Brownien er til gengæld meget intens i smagen og også rimelig tung, så et enkelt stykke kan sagtens tage kagetrangen 😉

Brownie med kidneybønner

Brownie med kidneybønner

5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Bagværk
Antal 12 stykker

Ingredienser
  

  • 100 g mandler
  • 1 ds kidneybønner
  • 4 æg
  • 2 spsk smagsneutral olie
  • 200 g friske dadler uden sten
  • 1 dl kakao, usødet
  • 2 spsk honning eller flydende sød
  • 1 knivspids salt
  • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Hæld vandet fra bønnerne og skyl dem godt.
  • Blend først mandler fint til mel.
  • Tilsæt bønner, æg, olie, dadler (uden sten), kakao, honning samt salt og blend dejen jævn og ensartet.
  • Hak chokoladen i grove stykker og rør den i dejen.
  • Kom bagepapir i en kageform, og hæld dejen op i. Brownien skal ikke være ret høj, så vælg gerne i stor form.
  • Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter.
  • Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle helt af i køleskabet inden den spises. (Den kan evt. kommes i fryseren hvis man er utålmodig).
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

3 Comments

  1. Alternativ til dadler. De er dyre. Kan bananer bruges

  2. Du skriver i pkt.4 at der skal olie i men der er ikke olie i ingredienslisten ?

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*

Brownie med kidneybønner


Print Recipe


Brownie med kidneybønner

Region Bagværk

Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 30 minutter

Antal personer
stykker


Ingredienser

Region Bagværk

Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 30 minutter

Antal personer
stykker


Ingredienser


Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 200 grader.

  2. Hæld vandet fra bønnerne og skyl dem godt.

  3. Blend først mandler fint til mel.

  4. Tilsæt bønner, æg, olie, dadler (uden sten), kakao, honning samt salt og blend dejen jævn og ensartet.

  5. Hak chokoladen i grove stykker og rør den i dejen.

  6. Kom bagepapir i en kageform, og hæld dejen op i. Brownien skal ikke være ret høj, så vælg gerne i stor form.

  7. Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter.

  8. Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle helt af i køleskabet inden den spises. (Den kan evt. kommes i fryseren hvis man er utålmodig).


Recipe Notes

Pris pr

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*