I dag står menuen på en god gammel klassiker, spaghetti med kødsauce. I denne udgave er der masser af grøntsager, som forsvinder i retten og kun er med til at gøre saucen endnu bedre. Har du en rest parmesan ost, kan du bruge det som drys til retten.

Fuldkornsspaghetti m. grøntsagskødsauce
Ingredienser
- 400 g hakket oksekød max 10% fedt
- 1 ps pasta grønt el. italiensk grøntsagsblanding
- 3 gulerødder
- 140 g tomatpure
- 1 oksebouillonterning
- 300 g fuldkornsspaghetti
- 3 dl vand (el. erstat halvdelen med mælk)
- 1 tsk salt
- 1 spsk olie til stegning
- lidt paprika og oregano, efter smag
- evt. revet parmesan hvis du har og kan lide det
Sådan gør du
- Skræl gulerødderne og riv dem fint.
- Opvarm olie i en gryde og brun kødet.
- Når kødet er brunet tilsættes gulerødder og pasta grønt/grøntsagsblanding, og det hele varmes igennem.
- Tilsæt vand, bouillon samt tomatpasta, og bring saucen i kog.
- Lad saucen stå og koge ind. Smag til med salt og peber.
- Spaghettien koges som anvist på posen
- Server hele molevitten med et drys parmesan.
- Tip! Har du rester af squash, champignon, aubergine, tomater, peberfrugt eller andet, så hak dem fint og tilføj til sauce (jeg putter dem ofte i foodprocessoren, så går det stærkt)
Pingback: Sund madplan uge 46 - Sund på budget
Når du skriver at der skal en bullionterning i.. skal den så bare direkte ned i og opløses i selve kødsovsen eller skal den opløses i vand for sig og derefter hældes i? I så fald hvor meget vand og hvor meget skal så hældes over i sovsen? Og erstatter den mængde vand med bullion, så det vand der ellers skulle have været i?
Det er i forhold til pasta og kødsovs – uge 18.
Du skal bare tilføje bouillonterningen som den er og den angivet mængde vand 🙂
Vildt god sovs, både på første og anden dagen.
Vi brugte lidt flere gulerødder og smed en dåse flåede tomater i på anden dagen (må være fordi det smagte så godt, at vi spiste for meget på første dagen 😉 )
Super lækker ret kan klart anbefales desværre drillet hjemmesiden så jeg fik lavet til 4 personer frem for 2 men ja nu det ikke usundt så det går nok
Om en ret eller fødevare er sund afhænger af mængden (og konteksten) 😉 Man kan desværre ikke bare spise uendelig mængder af noget 😀