Fuldkornsspaghetti m. grøntsagskødsauce

spaghetti-kødsauce

I dag står menuen på en god gammel klassiker, spaghetti med kødsauce. I denne udgave er der masser af grøntsager, som forsvinder i retten og kun er med til at gøre saucen endnu bedre. Har du en rest parmesan ost, kan du bruge det som drys til retten.

Print Recipe
Fuldkornsspaghetti m. grøntsagskødsauce
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 4-500 g hakket oksekød max 10% fedt
  • 1 ps pasta grønt el. italiensk grøntsagsblanding
  • 2-3 gulerødder revet
  • 1 ds tomatpasta 140 g
  • 1 oksebouillonterning
  • 300 g fuldkornsspaghetti
  • 3 dl vand el. 1,5 dl vand + 1,5 dl. mælk
  • 1 tsk salt
  • olie til stegning
  • lidt paprika og oregano, efter smag
  • evt. revet parmesan hvis du har og kan lide det
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 4-500 g hakket oksekød max 10% fedt
  • 1 ps pasta grønt el. italiensk grøntsagsblanding
  • 2-3 gulerødder revet
  • 1 ds tomatpasta 140 g
  • 1 oksebouillonterning
  • 300 g fuldkornsspaghetti
  • 3 dl vand el. 1,5 dl vand + 1,5 dl. mælk
  • 1 tsk salt
  • olie til stegning
  • lidt paprika og oregano, efter smag
  • evt. revet parmesan hvis du har og kan lide det
Instruktioner
  1. Skræl gulerødderne og riv dem fint.
  2. Opvarm olie i en gryde og brun kødet.
  3. Når kødet er brunet tilsættes gulerødder og pasta grønt, og det hele varmes igennem.
  4. Tilsæt vand, bouillon samt tomatpasta, og bring saucen i kog.
  5. Lad saucen stå og koge ind. Smag til med salt og peber.
  6. Spaghettien koges som anvist på posen
  7. Server hele molevitten med et drys parmesan.
  8. Tip! Har du rester af squash, champignon, aubergine, tomater, peberfrugt eller andet, så hak dem fint og tilføj til sauce (jeg putter dem ofte i foodprocessoren, så går det stærkt)
Recipe Notes

Pris pr. person: 11-13 kr

Del denne opskrift
 

3 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 46 - Sund på budget

  2. Når du skriver at der skal en bullionterning i.. skal den så bare direkte ned i og opløses i selve kødsovsen eller skal den opløses i vand for sig og derefter hældes i? I så fald hvor meget vand og hvor meget skal så hældes over i sovsen? Og erstatter den mængde vand med bullion, så det vand der ellers skulle have været i?

    Det er i forhold til pasta og kødsovs – uge 18.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*