spaghetti koedsauce

Fuldkornsspaghetti m. grøntsagskødsauce

I dag står menuen på en god gammel klassiker, spaghetti med kødsauce. I denne udgave er der masser af grøntsager, som forsvinder i retten og kun er med til at gøre saucen endnu bedre. Har du en rest parmesan ost, kan du bruge det som drys til retten.

Fuldkornsspaghetti m. grøntsagskødsauce

4 from 6 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Oksekød
Antal

4

personer
Forberedelsestid

10

minutes
Tilberedningstid

20

minutes
Fryseegnet

Nej

Det skal du bruge

  • 400 g hakket oksekød max 10% fedt

  • 1 ps pasta grønt el. italiensk grøntsagsblanding

  • 3 gulerødder revet

  • 140 g tomatpure

  • 1 oksebouillonterning

  • 300 g fuldkornsspaghetti

  • 3 dl vand (el. erstat halvdelen med mælk)

  • 1 tsk salt

  • olie til stegning

  • lidt paprika og oregano, efter smag

  • evt. revet parmesan hvis du har og kan lide det

Sådan gør du

  • Skræl gulerødderne og riv dem fint.
  • Opvarm olie i en gryde og brun kødet.
  • Når kødet er brunet tilsættes gulerødder og pasta grønt/grøntsagsblanding, og det hele varmes igennem.
  • Tilsæt vand, bouillon samt tomatpasta, og bring saucen i kog.
  • Lad saucen stå og koge ind. Smag til med salt og peber.
  • Spaghettien koges som anvist på posen
  • Server hele molevitten med et drys parmesan.
  • Tip! Har du rester af squash, champignon, aubergine, tomater, peberfrugt eller andet, så hak dem fint og tilføj til sauce (jeg putter dem ofte i foodprocessoren, så går det stærkt)

6 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 46 - Sund på budget

  2. Når du skriver at der skal en bullionterning i.. skal den så bare direkte ned i og opløses i selve kødsovsen eller skal den opløses i vand for sig og derefter hældes i? I så fald hvor meget vand og hvor meget skal så hældes over i sovsen? Og erstatter den mængde vand med bullion, så det vand der ellers skulle have været i?

    Det er i forhold til pasta og kødsovs – uge 18.

  3. Vildt god sovs, både på første og anden dagen.
    Vi brugte lidt flere gulerødder og smed en dåse flåede tomater i på anden dagen (må være fordi det smagte så godt, at vi spiste for meget på første dagen 😉 )

  4. lars Christensen

    Super lækker ret kan klart anbefales desværre drillet hjemmesiden så jeg fik lavet til 4 personer frem for 2 men ja nu det ikke usundt så det går nok

    • Britt // Sund på budget

      Om en ret eller fødevare er sund afhænger af mængden (og konteksten) 😉 Man kan desværre ikke bare spise uendelig mængder af noget 😀

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*