Fuldkornsspaghetti m. grøntsagskødsauce

Print Recipe
Fuldkornsspaghetti m. grøntsagskødsauce
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
Ingredienser
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skræl gulerødderne og riv dem fint.
  2. Opvarm olie i en gryde og brun kødet.
  3. Når kødet er brunet tilsættes gulerødder og pasta grønt, og det hele varmes igennem.
  4. Tilsæt vand, bouillon samt tomatpasta, og bring saucen i kog.
  5. Lad saucen stå og koge ind. Smag til med salt og peber.
  6. Spaghettien koges som anvist på posen
  7. Server hele molevitten med et drys parmesan.
  8. Tip! Har du rester af squash, champignon, aubergine, tomater, peberfrugt eller andet, så hak dem fint og tilføj til sauce (jeg putter dem ofte i foodprocessoren, så går det stærkt)
Recipe Notes

Pris pr. person: 11-13 kr

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

spaghetti koedsauce

Fuldkornsspaghetti m. grøntsagskødsauce

I dag står menuen på en god gammel klassiker, spaghetti med kødsauce. I denne udgave er der masser af grøntsager, som forsvinder i retten og kun er med til at gøre saucen endnu bedre. Har du en rest parmesan ost, kan du bruge det som drys til retten.

spaghetti koedsauce

Fuldkornsspaghetti m. grøntsagskødsauce

4.58 fra 7 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Oksekød
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 g hakket oksekød max 10% fedt
  • 1 ps pasta grønt el. italiensk grøntsagsblanding
  • 3 gulerødder
  • 140 g tomatpure
  • 1 oksebouillonterning
  • 300 g fuldkornsspaghetti
  • 3 dl vand (el. erstat halvdelen med mælk)
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olie til stegning
  • lidt paprika og oregano, efter smag
  • evt. revet parmesan hvis du har og kan lide det

Sådan gør du
 

  • Skræl gulerødderne og riv dem fint.
  • Opvarm olie i en gryde og brun kødet.
  • Når kødet er brunet tilsættes gulerødder og pasta grønt/grøntsagsblanding, og det hele varmes igennem.
  • Tilsæt vand, bouillon samt tomatpasta, og bring saucen i kog.
  • Lad saucen stå og koge ind. Smag til med salt og peber.
  • Spaghettien koges som anvist på posen
  • Server hele molevitten med et drys parmesan.
  • Tip! Har du rester af squash, champignon, aubergine, tomater, peberfrugt eller andet, så hak dem fint og tilføj til sauce (jeg putter dem ofte i foodprocessoren, så går det stærkt)
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

7 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 46 - Sund på budget

  2. Når du skriver at der skal en bullionterning i.. skal den så bare direkte ned i og opløses i selve kødsovsen eller skal den opløses i vand for sig og derefter hældes i? I så fald hvor meget vand og hvor meget skal så hældes over i sovsen? Og erstatter den mængde vand med bullion, så det vand der ellers skulle have været i?

    Det er i forhold til pasta og kødsovs – uge 18.

  3. Vildt god sovs, både på første og anden dagen.
    Vi brugte lidt flere gulerødder og smed en dåse flåede tomater i på anden dagen (må være fordi det smagte så godt, at vi spiste for meget på første dagen 😉 )

  4. lars Christensen

    Super lækker ret kan klart anbefales desværre drillet hjemmesiden så jeg fik lavet til 4 personer frem for 2 men ja nu det ikke usundt så det går nok

    • Britt // Sund på budget

      Om en ret eller fødevare er sund afhænger af mængden (og konteksten) 😉 Man kan desværre ikke bare spise uendelig mængder af noget 😀

  5. smager fantastisk, men kommer revet muskatnød, passer perfekt.tak for god mad 😉

4.58 from 7 votes (4 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*