Kartoffel-porresuppe med ristet bacon

Kartoffel-porresuppe en fyldig, billig og sund hverdagsret. Ved at skifte en smule af kartoflerne ud med neutrale rodfrugter som pastinak eller persillerødder, får man sneget lidt flere grøntsager med uden at man piller ved den gode velkendte smag.

Print Recipe
Kartoffel-porresuppe med ristet bacon
Region Suppe
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 500 g kartofler
  • 250 g persillerødder el. pastinakker
  • 2 porrer
  • 1 løg groft hakket
  • 1 spsk olie
  • 6 dl vand
  • 3 dl minimælk
  • 1 bouillonterning grøntsag
  • salt og peber
  • Evt. citronsaft
  • 1 pk bacon i tern
Region Suppe
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 500 g kartofler
  • 250 g persillerødder el. pastinakker
  • 2 porrer
  • 1 løg groft hakket
  • 1 spsk olie
  • 6 dl vand
  • 3 dl minimælk
  • 1 bouillonterning grøntsag
  • salt og peber
  • Evt. citronsaft
  • 1 pk bacon i tern
Instruktioner
  1. Skræl, vask og skær kartofler, rødder, løg og porrer i skiver.
  2. Varm olie i en stor gryde og svits grøntsagerne kort.
  3. Tilsæt vand og bouillonterning, og lad suppen koge ca. 20 min. under låg.
  4. Kom mælken i suppen og kog op. Blend suppen jævn med en stavblender eller i en foodprocessor.
  5. Smag til med salt, peber og evt. citronsaft.
  6. Rist bacontern på panden til de er sprøde.
  7. Spis suppen med ristet bacon.
Recipe Notes

Pris pr. mand: 9-10 kr

Del denne opskrift
 

2 Comments

  1. Pingback: Sund madplan - uge 39 - Sund på budget

  2. Pingback: Sund madplan uge 49 - Sund på budget

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*