Kartoffel-porresuppe med ristet bacon

Kartoffel-porresuppe en fyldig, billig og sund hverdagsret. Ved at skifte en smule af kartoflerne ud med neutrale rodfrugter som pastinak eller persillerødder, får man sneget lidt flere grøntsager med uden at man piller ved den gode velkendte smag.

Kartoffel-porresuppe med ristet bacon

4 from 3 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Suppe
Antal

4

personer
Forberedelsestid

15

minutes
Tilberedningstid

25

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 500 g kartofler

  • 250 g persillerødder el. pastinakker

  • 2 porrer

  • 1 løg ,alm

  • 1 spsk olie

  • 6 dl vand

  • 3 dl minimælk

  • 1 bouillonterning grøntsag

  • salt og peber

  • Evt. citronsaft

  • 1 pk bacon i tern

Sådan gør du

  • Skræl, vask og skær kartofler, rødder, løg og porrer i skiver.
  • Varm olie i en stor gryde og svits grøntsagerne kort.
  • Tilsæt vand og bouillonterning, og lad suppen koge ca. 20 min. under låg.
  • Kom mælken i suppen og kog op. Blend suppen jævn med en stavblender eller i en foodprocessor.
  • Smag til med salt, peber og evt. citronsaft.
  • Rist bacontern på panden til de er sprøde.
  • Spis suppen med ristet bacon.

Noter

  • Pris pr. mand: 9-10 kr

3 Comments

  1. Pingback: Sund madplan - uge 39 - Sund på budget

  2. Pingback: Sund madplan uge 49 - Sund på budget

  3. Melanie Lyngsø

    Smager godt, fantastisk til at lave og gem til frokost . Tak for lækker opskrift

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*