Kartoffel-porresuppe en fyldig, billig og sund hverdagsret. Ved at skifte en smule af kartoflerne ud med neutrale rodfrugter som pastinak eller persillerødder, får man sneget lidt flere grøntsager med uden at man piller ved den gode velkendte smag.

Kartoffel-porresuppe med ristet bacon
Ingredienser
- 500 g kartofler
- 250 g persillerødder el. pastinakker
- 2 porrer
- 1 løg ,alm
- 1 spsk olie
- 6 dl vand
- 2,5 dl madlavningsfløde el. minimælk
- 1 bouillonterning
- salt og peber
- Evt. citronsaft
- 1 pk bacon i tern
Sådan gør du
- Skræl, vask og skær kartofler, rødder, løg og porrer i skiver.
- Varm olie i en stor gryde og svits grøntsagerne kort.
- Tilsæt vand og bouillonterning, og lad suppen koge ca. 20 min. under låg.
- Kom mælken i suppen og kog op. Blend suppen jævn med en stavblender eller i en foodprocessor.
- Smag til med salt, peber og evt. citronsaft.
- Rist bacontern på panden til de er sprøde.
- Spis suppen med ristet bacon.
Pingback: Sund madplan - uge 39 - Sund på budget
Pingback: Sund madplan uge 49 - Sund på budget
Smager godt, fantastisk til at lave og gem til frokost . Tak for lækker opskrift
Jeg synes virkelig det kunne være lækkert hvis der var kalorier på opskrifterne. Vi elsker at fælge sundpåbudget men det kan være svært nogle gange at sammensætte sine dage når man ikke ved hvad der er i aftensmaden 😀
Jeg arbejder på at lave en mulighed for at man kan tilkøbe dette – det skulle gerne kommer til januar 🙂
Hej Britt,
Vi har lige nydt denne velsmagende suppe, uhm!
For at spare på opvasken startede jeg med at stege baconternene i den gryde, der alligevel skulle bruges.