Dagens ret, kyllingegryde med estragon er inspireret af en gammel karoline klassiker, kalkungryde. Retten er dog blevet “Brittifiseret” lidt, og som navnet afslører bruger jeg kylling i stedet for kalkun 😉
Kyllingegryde med estragon
Ingredienser
- 400 g kyllingebryst, optøet
- 1 spsk olie
- 2 tsk estragon tørret
- 2,5 dl vand
- 2 spsk citronsaft
- 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
- salt og rigeligt peber
- kulør
- evt. meljævning
- olie til stegning
Tilbehør
- 300 g ris el. grov bulgur
- 300 g ærter el. grønne bønner
- 2 porrer
Sådan gør du
- Skær kyllingen i mundrette stykker og svits den i 2-3 minutter i en gryde.
- Tilsæt vand, citronsaft og estragon, og bring retten i kog. Lad retten simre ved svag varme i 10 minutter.
- Tilsæt fløde, samt salt og rigeligt (frikkværnet) peber. Tilsæt evt. kulør og jævning efter smag.
- Kog risene som anvist på pakken. Rens porrerne og skær dem ud i stykker af ca. 5 cm. Damp bønner/ærter og porrer i letsaltet vand i ca. 5 minutter.
- Server kyllingegryden med dampede grøntsager og enten kogte ris eller grov bulgur.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Pingback: Sund madplan uge 45 - Sund på budget
Pingback: Sund madplan uge 8 - Sund på budget
Vi elsker denne ret, den er nem og smagsfuld 🙂