Kyllingegryde med estragon

Dagens ret, kyllingegryde med estragon er inspireret af en gammel karoline klassiker, kalkungryde. Retten er dog blevet “Brittifiseret” lidt, og som navnet afslører bruger jeg kylling i stedet for kalkun 😉

Kyllingegryde med estragon

3.57 fra 16 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Kylling
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 g kyllingebryst, optøet
  • 1 spsk olie
  • 2 tsk estragon tørret
  • 2,5 dl vand
  • 2 spsk citronsaft
  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
  • salt og rigeligt peber
  • kulør
  • evt. meljævning
  • olie til stegning

Tilbehør

  • 300 g ris el. grov bulgur
  • 300 g ærter el. grønne bønner
  • 2 porrer

Sådan gør du
 

  • Skær kyllingen i mundrette stykker og svits den i 2-3 minutter i en gryde.
  • Tilsæt vand, citronsaft og estragon, og bring retten i kog. Lad retten simre ved svag varme i 10 minutter.
  • Tilsæt fløde, samt salt og rigeligt (frikkværnet) peber. Tilsæt evt. kulør og jævning efter smag.
  • Kog risene som anvist på pakken. Rens porrerne og skær dem ud i stykker af ca. 5 cm. Damp bønner/ærter og porrer i letsaltet vand i ca. 5 minutter.
  • Server kyllingegryden med dampede grøntsager og enten kogte ris eller grov bulgur.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

3 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 45 - Sund på budget

  2. Pingback: Sund madplan uge 8 - Sund på budget

  3. Vi elsker denne ret, den er nem og smagsfuld 🙂

3.57 from 16 votes (15 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*

Kyllingegryde med estragon


Print Recipe


Kyllingegryde med estragon

Region Kylling

Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 15 minutter

Antal personer

Region Kylling

Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 15 minutter

Antal personer


Instruktioner
  1. Skær kyllingen i mundrette stykker og svits den i 2-3 minutter i en gryde.

  2. Tilsæt vand, citronsaft og estragon, og bring retten i kog. Lad retten simre ved svag varme i 10 minutter.

  3. Tilsæt fløde, samt salt og rigeligt (frikkværnet) peber. Tilsæt evt. kulør og jævning efter smag.

  4. Kog risene som anvist på pakken. Rens porrerne og skær dem ud i stykker af ca. 5 cm. Damp bønner/ærter og porrer i letsaltet vand i ca. 5 minutter.

  5. Server kyllingegryden med dampede grøntsager og enten kogte ris eller grov bulgur.

3.57 from 16 votes (15 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*