Gratineret fisk

Gratineret hvid fisk i tomatsauce m. citronpasta

Gratineret sejfilet i tomatsauce er en super lækker og børnevenlig fiskeret. Du kan sagtens bruge andre hvide fisketyper i stedet for pangasius f.eks. torsk eller rødspætte 🙂

Gratineret hvid fisk i tomatsauce m. citronpasta

4 from 12 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Fisk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

20

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 300 g sejfileter optøet

  • 2 store gulerødder

  • 2 alm. løg

  • 2 fed hvidløg

  • 2 ds flåede tomater

  • 300 g fuldkornspasta

  • 1 ps cheasy mozzarella

  • 0,5 usprøjtet citron

  • 1 t tørret basilikum

  • 1 tsk timian

  • 1 tsk sukker

  • olie

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 225 grader
  • Skræl og hak gulerødder, hvidløg og løg fint.
  • Varm lidt olie i en gryde og svits grøntsagerne heri.
  • Tilsæt tomaterne samt sukker, timian og basilikum – lad saucen simre 5-10 minutter og smag til med salt og peber.
  • Drys salt på fileterne og lad dem trække imens saucen simre. Herefter duppes filterne tørre.
  • Fileterne ligges i et ildfastfad og overhældes med tomatsaucen, top med revet mozzarella.
  • Bag fisken i ovnen i ca. 20 minutter.
  • Kog pastaen som anvist på pakken, og hæld vandet fra pastaen og vend den med 1 spsk, rapsolie samt saften og skallen fra ½ citron. Smag til med salt og peber.
  • Servér fisken sammen med den syrlige pasta. Velbekomme!

3 Comments

  1. hej sund på budget.
    tror du jeg kan bruge pangasius i stedet for sejfilet.

    • Britt // Sund på budget

      Det kan du sagtens 🙂 Jeg har tidligere lavet dem med pangasius og det blev lige så godt.

  2. Kan man bruge andre fisk i stedet?? Er ikke meget for sejfilet eller pangasius.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*