Gratineret sejfilet i tomatsauce er en super lækker og børnevenlig fiskeret. Du kan sagtens bruge andre hvide fisketyper i stedet for pangasius f.eks. torsk eller rødspætte 🙂

Gratineret hvid fisk i tomatsauce m. citronpasta
Ingredienser
- 300 g sejfileter optøet
- 2 store gulerødder
- 2 alm. løg
- 2 fed hvidløg
- 2 ds flåede tomater
- 300 g fuldkornspasta
- 1 ps cheasy mozzarella
- 0,5 usprøjtet citron
- 1 t tørret basilikum
- 1 tsk timian
- 1 tsk sukker
- olie
- salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 225 grader
- Skræl og hak gulerødder, hvidløg og løg fint.
- Varm lidt olie i en gryde og svits grøntsagerne heri.
- Tilsæt tomaterne samt sukker, timian og basilikum – lad saucen simre 5-10 minutter og smag til med salt og peber.
- Drys salt på fileterne og lad dem trække imens saucen simre. Herefter duppes filterne tørre.
- Fileterne ligges i et ildfastfad og overhældes med tomatsaucen, top med revet mozzarella.
- Bag fisken i ovnen i ca. 20 minutter.
- Kog pastaen som anvist på pakken, og hæld vandet fra pastaen og vend den med 1 spsk, rapsolie samt saften og skallen fra ½ citron. Smag til med salt og peber.
- Servér fisken sammen med den syrlige pasta. Velbekomme!
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
hej sund på budget.
tror du jeg kan bruge pangasius i stedet for sejfilet.
Det kan du sagtens 🙂 Jeg har tidligere lavet dem med pangasius og det blev lige så godt.
Kan man bruge andre fisk i stedet?? Er ikke meget for sejfilet eller pangasius.