Dagens menu er en rigtig lækkerbisken for hele familien, nemlig krydret bbq kylling og dertil “lette” flødekartofler med blomkål og porrer. Selvom at der bruges fedtfattig madlavningsfløde, så får man stadig en rigtig lækker cremet sauce 🙂
Ovnstegte BBQ kyllingelår samt flødekartofler med blomkål og porre
Ingredienser
Kyllingelår
- 1 kg kyllingelår m. BBQ ovnklare
Flødekartofler
- 0,5 kg kartofler
- 1 blomkål
- 2 porrer
- 5 dl minimælk
- 250 ml oma madlavningsfløde 4%
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk muskatnød
- jævning
- salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader
Flødekartofler
- Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver. Blomkålet vaskes og skæres ud i små buketter. Porrerne rengøres og skæres ud i tynde skiver.
- Opvarm mælk og madlavningsfløde i en gryde sammen med muskatnød, hvidløg, salt og peber.
- Varm det igennem og jævn saucen med lidt mel og vand. Smag til med salt og peber.
- Fordel kartofler, blomkål og porrer i stort ildfastfad, og hæld derefter flødeblandingen over.
- Bag kartoflerne i ovnen i ca. 1 time til kartoflerne er møre.
Kyllingelår
- Kom bakken med kyllingelår i ovnen samtidig med kartoflerne, og bag dem i ca. 1 time (som anvist på pakken).
- Servér kyllingelår sammen med flødekartoflerne.
Pingback: Sund madplan uge 44 - Sund på budget
Det kan godt være flødekartoflerne er sunde, men de er til gengæld også nogle af de dårligste vi har smagt.