pastafad

Pastafad med skinke og grønt

Pastafad er en super nem og hurtig ret, og så den meget velegnet til at få brugt resterne fra grøntsagsskuffen 🙂

Pastafad med skinke og grønt

4 from 3 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Svinekød
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutes
Tilberedningstid

20

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 300 g fuldkornspasta

  • 2 pk skinke i tern el. kyllingetern

  • 1 broccoli i buketter

  • 1 squash i tern

  • 1 l løg i tern

  • 1 peberfrugt i tern

  • 75 g cheasy mozzarella 13%

  • Bechamelsauce
  • 6 dl minimælk

  • 1 dl vand

  • 2,5 spsk mel

  • 1 tsk stødt muskatnød

  • 75 g cheasy mozzarella 13%

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Kog pastaen som anvist på pakken i letsaltet vand.
  • Imens pastaen koger skæres grøntsagerne i mundrette stykker og der laves bechamel sauce.
  • Bechamelsauce
  • Lav en jævning af 1 dl vand og mel. Bring mælken i kog i en gryde under omrøring. Tilsæt meljævningen under omrøring. Tilsæt revet ost og kog sovsen igennem, stadig under omrøring. Smag til med salt, peber og muskatnød.
  • Pastafad
  • Fordel den kogte pasta, skinketern og grøntsagerne i et ildfast fad.
  • æld sauce over og drys med resten af osten.
  • Gratiner pastafadet i ovnen i ca. 20 minutter til osten er gylden. Servér.

Noter

  • Tip: Har du grøntsagsrester der skal bruges kan de fleste grøntsager bruges i fadet. Jeg laver tit fadet ala køleskab for at få brugt rester, og elsker at bruge tomater, porrer, ærter, gulerødder, kål, osv.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*