Pastafad er en super nem og hurtig ret, og så den meget velegnet til at få brugt resterne fra grøntsagsskuffen 🙂
Pastafad med skinke og grønt
Antal
4
personerForberedelsestid
20
minutesTilberedningstid
20
minutesFryseegnet
Ja
Det skal du bruge
300 g fuldkornspasta
2 pk skinke i tern el. kyllingetern
1 broccoli i buketter
1 squash i tern
1 l løg i tern
1 peberfrugt i tern
75 g cheasy mozzarella 13%
- Bechamelsauce
5 dl minimælk
1 dl vand
2,5 spsk mel
1 tsk stødt muskatnød
75 g cheasy mozzarella 13%
salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Kog pastaen som anvist på pakken i letsaltet vand.
- Imens pastaen koger skæres grøntsagerne i mundrette stykker og der laves bechamel sauce.
- Bechamelsauce
- Lav en jævning af 1 dl vand og mel. Bring mælken i kog i en gryde under omrøring. Tilsæt meljævningen under omrøring. Tilsæt revet ost og kog sovsen igennem, stadig under omrøring. Smag til med salt, peber og muskatnød.
- Pastafad
- Fordel den kogte pasta, skinketern og grøntsagerne i et ildfast fad.
- æld sauce over og drys med resten af osten.
- Gratiner pastafadet i ovnen i ca. 20 minutter til osten er gylden. Servér.
Noter
- Tip: Har du grøntsagsrester der skal bruges kan de fleste grøntsager bruges i fadet. Jeg laver tit fadet ala køleskab for at få brugt rester, og elsker at bruge tomater, porrer, ærter, gulerødder, kål, osv.