Risret med karry og hvid fisk

Ugens fiskeret er virkelig nem, lækker og børnevenlig. Er man ikke så meget til fisk, kan den dog sagtens erstattes med lidt kogt kylling 🙂

Risret med karry og hvid fisk

Recipe by Britt // Sund på budgetCourse: Fisk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

15

minutes
Tilberedningstid

20

minutes
Fryseegnet

Nej

Det skal du bruge

  • 2 spsk olie

  • 1,5 spsk karry

  • 2 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 4 dl ris

  • 1-2 tsk salt

  • 3 dl vand

  • 1 ds kokosmæk, 400 ml

  • 1 bouillonterning høns el. grøntsag

  • 2 spsk citronsaft

  • 2 porrer i ringe

  • 1 æble i tern

  • 300 g ærter optøet

  • 300 g sejfilet, optøet eller anden hvid fisk, f.eks. torsk

Sådan gør du

  • Opvarm olie i stor gryde.
  • Svits kort karry. løg og presset hvidløg af i den varm olie. Tilsæt ris og rør det hele sammen.
  • Tilsæt vand, kokosmælk, salt, citronsaft og bouillonterning, og lad retten simre ved svag varme i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt porrer i ringe og æbletern, og lad det simre med i retten i 5 minutter.
  • Skær den optøede sejfilet i mundrette bider, og læg dem forsigtigt ned i retten sammen med de optøede ærter. Damp fisken sammen med retten i minimum 5 minutter – løber du tør for væske, tilsat da lidt ekstra vand til retten.
  • Når væsken er kogt ind, risene er møre og fisken gennemstegt, rør da forsigt retten rundt og smag til med salt og peber, og evt. mere karry og citron.

2 Comments

  1. Jeg forstår ikke rigtig mht risene. Bliver de kogt i vand og kokosmælk? Ellers tak for god inspiration 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*