Risret med karry og hvid fisk

Ugens fiskeret er virkelig nem, lækker og børnevenlig. Er man ikke så meget til fisk, kan den dog sagtens erstattes med lidt kogt kylling 🙂

Print Recipe
Risret med karry og hvid fisk
Region Fisk
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 2 spsk olie
  • 1,5 spsk karry
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 dl ris
  • 1-2 tsk salt
  • 3 dl vand
  • 1 ds kokosmæk, 400 ml
  • 1 bouillonterning høns el. grøntsag
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 porrer i ringe
  • 1 æble i tern
  • 300 g ærter optøet
  • 300 g sejfilet, optøet eller anden hvid fisk, f.eks. torsk
Region Fisk
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 2 spsk olie
  • 1,5 spsk karry
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 dl ris
  • 1-2 tsk salt
  • 3 dl vand
  • 1 ds kokosmæk, 400 ml
  • 1 bouillonterning høns el. grøntsag
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 porrer i ringe
  • 1 æble i tern
  • 300 g ærter optøet
  • 300 g sejfilet, optøet eller anden hvid fisk, f.eks. torsk
Instruktioner
  1. Opvarm olie i stor gryde.
  2. Svits kort karry. løg og presset hvidløg af i den varm olie. Tilsæt ris og rør det hele sammen.
  3. Tilsæt vand, kokosmælk, salt, citronsaft og bouillonterning, og lad retten simre ved svag varme i ca. 10 minutter.
  4. Tilsæt porrer i ringe og æbletern, og lad det simre med i retten i 5 minutter.
  5. Skær den optøede sejfilet i mundrette bider, og læg dem forsigtigt ned i retten sammen med de optøede ærter. Damp fisken sammen med retten i minimum 5 minutter - løber du tør for væske, tilsat da lidt ekstra vand til retten.
  6. Når væsken er kogt ind, risene er møre og fisken gennemstegt, rør da forsigt retten rundt og smag til med salt og peber, og evt. mere karry og citron.
Del denne opskrift
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *