sunde pølsehorn

Pølsehorn m. hvid fuldkornshvede

Jeg har for første gang bagt pølsehorn med hvid fuldkornshvedemel, og jeg må indrømme at jeg er kæmpe fan. Hvid fuldkornshvedemel er 100% fuldkorn, men smager som almindelig hvedemel. Du kan altså bage “hvidt” brød med masser af fuldkorn – super snedigt hvis man har kræsne børn eller ægtefæller der ikke er så glad for groft brød 😉

sunde pølsehorn

Pølsehorn m. hvid fuldkornshvede

5 fra 1 stemme
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Bagværk
Antal 18 stk

Ingredienser
  

  • 50 g gær
  • 4 dl minimælk
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk olie
  • 1 æg
  • 500 g hvid fuldkornshvedemel
  • 200 g hvedemel
  • evt. sesamfrø til drys
  • 9 pølser

Sådan gør du
 

  • Lun mælken til den er håndvarm og rør gæren ud i mælken.
  • Tilsæt sukker, salt, olie, æg og hvid fuldkornshvedemel.
  • Tilsæt hvedemel lidt af gangen – dejen må gerne klistre lidt.
  • Ælt dejen grundigt ca. 5-7 minutter.
  • Opdel dejen i 3 lige store stykker. Rul hver klump ud til en stor cirkel på et meldrysset bor.
  • Skær dejcirklen ud i 6 stykker/trekanter (ligesom en pizza). Smør evt. stykkerne med ketchup el. lign.
  • Læg en halv pølse på det bredeste stykke af trekanten, og rul dem sammen ind mod midten.
  • Læg de færdige pølsehorn på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 60 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Pensel pølsehornene med lidt æg eller mælk. Strø evt. med sesamfrø hvis du har.
  • Bag pølsehornen i 12-15 minutter ved 200 grader varmluft til de er gyldne og let sprøde.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*

Pølsehorn m. hvid fuldkornshvede


Print Recipe


Pølsehorn m. hvid fuldkornshvede

Region Bagværk

Antal personer
stk


Ingredienser

Region Bagværk

Antal personer
stk


Ingredienser


Instruktioner
  1. Lun mælken til den er håndvarm og rør gæren ud i mælken.

  2. Tilsæt sukker, salt, olie, æg og hvid fuldkornshvedemel.

  3. Tilsæt hvedemel lidt af gangen - dejen må gerne klistre lidt.

  4. Ælt dejen grundigt ca. 5-7 minutter.

  5. Opdel dejen i 3 lige store stykker. Rul hver klump ud til en stor cirkel på et meldrysset bor.

  6. Skær dejcirklen ud i 6 stykker/trekanter (ligesom en pizza). Smør evt. stykkerne med ketchup el. lign.

  7. Læg en halv pølse på det bredeste stykke af trekanten, og rul dem sammen ind mod midten.

  8. Læg de færdige pølsehorn på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 60 minutter. Tænd ovnen på 200 grader,

  9. Pensel pølsehornene med lidt æg eller mælk. Strø evt. med sesamfrø hvis du har.

  10. Bag pølsehornen i 12-15 minutter ved 200 grader varmluft til de er gyldne og let sprøde.


Recipe Notes

Pris: 2-3 kr pr. pølsehorn

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*