Forberedelses tid | 35 minutter |
Tilberedningstid | 3 timer |
Antal personer |
|
Ingredienser
Sauce
- smør
- 1 løg i både
- 1 tsk timian
- 3 laurbærblade
- 8 dl vand
- 2,5 dl oma madlavningsfløde 4% el almindelig fløde
- hvedemel
- kulør
- salt og peber
Tilbehør
- 1 kg kartofler
- 0,5 kg gulerødder
- 1 gl rødkål u. sukker
- 2 gl kartofler i glas
- 0,75 dl sukker
- 30 g smør
Ingredienser
Sauce
Tilbehør
|
|
Instruktioner
And
- Start med at fjerne evt. indmad i anden. Skær herefter de 2 yderste led af vingerne samt fedtstykket omkring halsen, og brun dem af i en gryde med lidt smør. Når andestykkerne er brune, tilsættes laurbærblade, timian, et løg i både, samt et par æblebåde og et par svesker. Hæld vand over and, løg, æbler og svesker, og lad det småkoger indtil anden er færdig.
- Rens anden godt for blod. Rens den både indvendigt og udvendigt. Herefter gnides den grundigt med salt, både indvendigt og udvendigt.
- Anden fyldes med æblestykker og svesker. Luk enden sammen på anden med kødnål eller lignende.
- Læg anden på brystet med ryggen opad på en rist ovenpå bradepanden, så fedtet kan dryppe ned i bradepanden.
- Steg anden ved 150 grader i cirka 3 timer. Efter 1½ time vendes anden om på ryggen med brystet opad. Drys med rigeligt salt igen.
- Hvis skindet ikke er helt sprødt så giv den lidt grill i ovnen – men hold godt øje med den!
Sauce
- Si andestykker, æbler, løg og svesker fra vandet, så du kun har andefonden tilbage. Tilsæt fløde og kulør og varm saucen igennem. Saucen jævnes og smages til med salt og peber.
Tilebehør
- Skræl kartofler og gulerødder, og kog dem i letsaltet vand til de er møre. Lun rødkålen og server det hele til den færdigstegte and.
Brunede kartofler
- Hæld vandet fra glaskartoflerne og lad dem dryppe godt af. Fordel 3 spsk sukker på en kold pande.
- Smelt sukkeret på panden uden omrøring - først 1-2 minutter ved høj varme og herefter skrues ned til jævn varme. Når sukkeret er smeltet tilsættes smør. Når smøret er smeltet tilsættes kartoflerne.
- Brun kartoflerne i ca. 5 minutter. Undgå at røre for meget i dem, men ryst dem i stedet rundt på panden, så der kommer sukker overalt på kartoflerne.