Forberedelses tid | 20 minutter |
Tilberedningstid | 1,5 time |
Antal personer |
|
Ingredienser
- 500 gram flæskesteg svinekam
- 1 kg kartofler
- 0,5 kg gulerødder
- 1 ps grønne bønner haricots verts
- rødkål u. sukker
- laurbærblade
- salt og peber
- kulør
- jævning mel og vand
- sukker
Ingredienser
|
|
Instruktioner
Flæskesteg
- Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm. mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Er stegen ridset, så tjek om den er ridset godt nok. Gnid herefter sværen grundigt med masser af salt - husk at komme ned imellem sværen.
- Sæt flæskestegen på en rist, lagt over en bradepande – eller et ovnfastfad med tilhørende rist. Hæld vand i bradepanden (ca. 7-8 dl) og sæt stegen midt i en kold ovn.
- Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1½ time – stegetiden er længere, hvis det er en stor flæskesteg. Du kan evt. give den "grill program" de sidste 10 minutter, hvis sværen ikke er helt klar.
- Lad flæskestegen hvile på et skærebræt i 15 minutter inden den skæres ud.
Tilbehør
- Kartofler og gulerødder skrælles og koges møre i letsaltet vand. De grønne bønner dampes/koges som anvist på posen. Rødkålen kan serveres både kold og varm alt efter hvad der er tradition for hjemme hos jer.
Sauce
- Tag 4-6 dl af stegeskyen fra flæskestegen. Si skyen op i en gryde, lad den stå et øjeblik og skum så overfladen fri for fedt. Supplér evt. skyen med bouillon, fond eller vin.
- Kog skyen op sammen med et par laurbærblade. Jævn saucen, tilsæt kulør og 1 tsk. sukker. Smag til med salt og peber og evt. mere sukker. Husk at tage laurbærbladet op igen inden servering.
Recipe Notes
Pris pr. mand: 10-13 kr