Forberedelses tid | 20 minutter |
Tilberedningstid | 25 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
Tærtedej
- 150 g grahamsmel eller anden fuldkornsmel
- 100 g havregryn
- 4 spsk hvedemel
- 2 spsk rapsolie
- 4 spsk fraiche 5% eller fedtfattig yoghurt naturel
- 0,5 tsk salt
- 1 dl vand
Fyld
- 2 porrer
- 1 ds tun i vand
- 5 æg
- 1,5 dl fraiche 5%
- salt og peber
- olie til stegning
Ingredienser
Tærtedej
Fyld
|
|
Instruktioner
Tærtedej
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og ælt det sammen, så det bliver en fast masse. Hold igen med vandet, og tilsæt det lidt ad gang indtil dejen kan hænge sammen.
- Fordel dejen i en stor smurt tærteform eller springform, og prik huler rundt omkring i dejen med en gaffel.
- Forbag tærtebunden i 15 minutter.
Fyld
- Vask porrerne grundigt, Skær top (den grønne del) og bund fra, og skær resten af porren i tynde ringe. Svits porrerne i lidt olie på en pande et par minutter og fordel dem udover den forbagte tærtebund.
- Hæld vandet fra tunen og fordel den udover tærten.
- Pisk æg og fraiche samt salt og peber sammen i en skål og hæld herefter æggemassen udover tærten.
- Bag tærten i 20-25 minutter til tærten er gylden og æggemasse er fast.
- Server tærten med en grøn salat.