Grov tærte med tun og porrer

Print Recipe
Grov tærte med tun og porrer
Region Fisk
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Ingredienser
Tærtedej
  • 150 g grahamsmel eller anden fuldkornsmel
  • 100 g havregryn
  • 4 spsk hvedemel
  • 2 spsk rapsolie
  • 4 spsk fraiche 5% eller fedtfattig yoghurt naturel
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl vand
Fyld
  • 2 porrer
  • 1 ds tun i vand
  • 5 æg
  • 1,5 dl fraiche 5%
  • salt og peber
  • olie til stegning
Region Fisk
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Ingredienser
Tærtedej
  • 150 g grahamsmel eller anden fuldkornsmel
  • 100 g havregryn
  • 4 spsk hvedemel
  • 2 spsk rapsolie
  • 4 spsk fraiche 5% eller fedtfattig yoghurt naturel
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl vand
Fyld
  • 2 porrer
  • 1 ds tun i vand
  • 5 æg
  • 1,5 dl fraiche 5%
  • salt og peber
  • olie til stegning
Instruktioner
Tærtedej
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og ælt det sammen, så det bliver en fast masse. Hold igen med vandet, og tilsæt det lidt ad gang indtil dejen kan hænge sammen.
  3. Fordel dejen i en stor smurt tærteform eller springform, og prik huler rundt omkring i dejen med en gaffel.
  4. Forbag tærtebunden i 15 minutter.
Fyld
  1. Vask porrerne grundigt, Skær top (den grønne del) og bund fra, og skær resten af porren i tynde ringe. Svits porrerne i lidt olie på en pande et par minutter og fordel dem udover den forbagte tærtebund.
  2. Hæld vandet fra tunen og fordel den udover tærten.
  3. Pisk æg og fraiche samt salt og peber sammen i en skål og hæld herefter æggemassen udover tærten.
  4. Bag tærten i 20-25 minutter til tærten er gylden og æggemasse er fast.
  5. Server tærten med en grøn salat.
Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*