Forberedelses tid | 20 minutter |
Tilberedningstid | 50 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
Frikadeller:
- 400 gram hakket kylling max 10% fedt
- 1 løg
- 1 æg
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk god sennep jeg bruger dijon
- 1-2 spsk rasp
- 1 tsk salt
- peber
Tilbehør
- 1 kg kartofler
- 500 g hvidkål el. spidskål
- 5 gulerødder
- 2,5 dl cheasy fraishe 5%
- 1-2 tsk dijonsennep
- 2 tsk sukker
- paprika
- salt og peber
- olie
Ingredienser
Frikadeller:
Tilbehør
|
|
Instruktioner
Kartofler:
- Tænd ovnen på 200 grader
- Vask og skræl kartoflerne og skær dem i både.
- Vend kartoflerne med rapsolie, samt paprika, salt og peber
- Kom kartoflerne over på en bageplade med bagepapir.
- Bag dem i ovnen i ca. 50 minutter til de er gyldne og møre.
Frikadeller:
- Riv løg og hvidløg.
- Bland kylling med revet løg, hvidløg, æg, sennep, salt og peber.
- Bland raspen i farsen og stil den på køl i 15 minutter.
- Farsen formes til frikadeller og steges på panden med lidt rapsolie
Coleslaw:
- Snit kålen fint. Riv gulerødderne.
- Bland spidskål og gulerødder i en skål.
- Rør ingredienserne til dressingen sammen: cheasy fraiche, citronsaft, sennep, sukker og salt og peber, og vend den i grønsagerne.
- Smag til med salt og peber. Salaten bliver bedst, hvis den får lov at trække en halv times tid i køleskab, men kan også serveres med det samme.
- Sammensæt din tallerken med frikadeller, coleslaw og kartofler efter Y-tallerkenmodellen.
Recipe Notes