Kyllingelår m. citron og timian

Print Recipe
Kyllingelår m. citron og timian
Region Kylling
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 50 minutter
Antal personer
Ingredienser
Kyllingelår
  • 1500 g kyllingelår optøet
  • 2 tsk citronskal revet
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk timian
  • 2 spsk olie
  • salt og peber
Kartofler
  • 1 kg kartofler
  • 2 tsk timian
  • olie
  • salt og peber
Coleslaw
  • 500 g hvidkål eller spidskål fint snittet
  • 4-5 gulerødder revet
  • 2,5 dl cheasy fraiche 5%
  • 1-2 tsk sennep
  • 2 tsk sukker
  • salt og peber
Region Kylling
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 50 minutter
Antal personer
Ingredienser
Kyllingelår
  • 1500 g kyllingelår optøet
  • 2 tsk citronskal revet
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk timian
  • 2 spsk olie
  • salt og peber
Kartofler
  • 1 kg kartofler
  • 2 tsk timian
  • olie
  • salt og peber
Coleslaw
  • 500 g hvidkål eller spidskål fint snittet
  • 4-5 gulerødder revet
  • 2,5 dl cheasy fraiche 5%
  • 1-2 tsk sennep
  • 2 tsk sukker
  • salt og peber
Instruktioner
Kylling
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Lav en marinade til kyllingen af citronskal, citronsaft, olie, timian samt salt og peber.
  3. Læg de optøede kyllingelår på en bageplade med bagepapir eller i et ildfastfad, og smør dem med marinaden. (Hvis du har tid, kan du også marinere kyllingelårene i marinaden i en pose i køleskabet i 2-6 timer).
  4. Bag lårene i ovnen i ca. 50 minutter. (Vent evt. med at putte lårene ind til du har gjort kartoflerne klar.
Tilbehør
  1. Vask og skræl kartoflerne og skær dem i både. Vend kartoflerne med olie, samt salt og peber. Kom kartoflerne over på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 50 minutter til de er gyldne og møre.
  2. Coleslaw: Snit kålen fint. Riv gulerødderne. Bland hvidkål og gulerødder i en skål. Rør ingredienserne til dressingen sammen: cheasy fraiche, citronsaft, sennep, sukker og salt og peber, og vend den i grønsagerne. Smag til med salt og peber. Salaten bliver bedst, hvis den får lov at trække en halv times tid i køleskab, men kan også serveres med det samme.
  3. Server kyllingen overhældt med lidt af stegeskyen, samt bagte kartofler og coleslaw.
Recipe Notes

Pris pr. mand: 12-14 kr

Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*