Forberedelses tid | 25 minutter |
Tilberedningstid | 40 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
Kødsauce
- 450 g hakket oksekød max 10% fedt
- 3 gulerødder revet
- 2 løg finthakket
- 2 fed hvidløg
- 2 ds hakkede tomater
- 2 dl vand
- 1 squash revet
- 1 peberfrugt i tern
- 1 spsk Oregano
- 1 tsk timian
- salt og peber
- 2 tsk paprika
- 1 bouillonterning okse
- 300 g fuldkornspasta
Bechamelsauce
- 5 dl minimælk
- 2,5 spsk hvedemel
- 1 spsk olie eller smør
- 0,5 tsk muskatnød stødt
- salt og pebet
- 0,5 ps cheasy mozzarella 13% (ca. 75 gram)
Topping
- 0,5 ps cheasy mozzarella 13%
Ingredienser
Kødsauce
Bechamelsauce
Topping
|
|
Instruktioner
Kødsauce
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Varm olie i en gryde og svits løg og hvidløg heri. Tilsæt hakket oksekød og brun kødet godt.
- Tilsæt hakkede tomater, vand og grøntsager.
- Tilsæt krydderier og lad kødsaucen simre i ca. 10-15 minutter imens du laver bechamelsaucen. Smag til salt og peber.
Bechamelsauce
- Lav en jævning af 1 dl mælk og mel. Bring resten af mælken og olien i kog i en gryde under omrøring. Tilsæt meljævningen under omrøring.
- Kog sovsen igennem, stadig under omrøring. Smag til med salt, peber og muskatnød.
Lasagnette
- Fordel pastaen i et stort ildfast fad. Hæld kødsaucen over og rør lidt rundt, så pastaen bliver fordelt i kødsaucen.
- Hæld bechamelsaucen over og top med lidt revet ost. Bag lasagnetten i ovnen i ca. 35-40 minutter til pastaen er mør og osten gylden.
Del denne opskrift