Forberedelses tid | 35 minutter |
Tilberedningstid | 25 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
Mos/låg:
- 500 g kartofler
- 500 g pastinak, persillerødder el. knoldselleri
- 1 tsk timian
- 1 tsk salt
- peber
- evt et skvæt mælk el. en klat smør hvis du har
Kødsauce:
- 450 g hakket oksekød max 10% fedt
- 1 spsk olie til stegning
- 1 tsk paprika
- 1 tsk basillikum
- 2 løg finthakket
- 2 store gulerødder revet
- 2 fed hvidløg revet eller presset
- 1 ds hakkede tomater
- 1 dl ketchup
- 1 bouillonterning okse
- salt og peber
- evt. rester fra grøntsagsskuffen peberfrugt, selleri, squash, osv.
Ingredienser
Mos/låg:
Kødsauce:
|
|
Instruktioner
Mos
- Skræl og kog kartofler og knoldselleri møre. Hæld vandet fra og mos grøntsagerne med en elpisker.
- Tilsæt smør og mælk lidt efter lidt og pisk mosen let. Smag til med salt og peber. (hvis man har en rest broccoli, er det også rigtig godt i mosen)
Kødsauce:
- Varm lidt fedstof i en gryde, og tilsæt løg, hvidløg og paprika og svits det igennem.
- Tilsæt kød og brun det af. Tilsæt resterende ingredienser og lad det simre i 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.
- Hæld saucen i et dybt ildfastfad og læg mosen på som låg. Bag retten midt i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter.
Recipe Notes
Pris pr. person: 12-14 kr