Oksekød m. rodfrugtmoslåg

Print Recipe
Oksekød m. rodfrugtmoslåg
Region Oksekød
Forberedelses tid 35 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Ingredienser
Mos/låg:
  • 500 g kartofler
  • 500 g pastinak, persillerødder el. knoldselleri
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk salt
  • peber
  • evt et skvæt mælk el. en klat smør hvis du har
Kødsauce:
  • 450 g hakket oksekød max 10% fedt
  • 1 spsk olie til stegning
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk basillikum
  • 2 løg finthakket
  • 2 store gulerødder revet
  • 2 fed hvidløg revet eller presset
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 dl ketchup
  • 1 bouillonterning okse
  • salt og peber
  • evt. rester fra grøntsagsskuffen peberfrugt, selleri, squash, osv.
Region Oksekød
Forberedelses tid 35 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Ingredienser
Mos/låg:
  • 500 g kartofler
  • 500 g pastinak, persillerødder el. knoldselleri
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk salt
  • peber
  • evt et skvæt mælk el. en klat smør hvis du har
Kødsauce:
  • 450 g hakket oksekød max 10% fedt
  • 1 spsk olie til stegning
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk basillikum
  • 2 løg finthakket
  • 2 store gulerødder revet
  • 2 fed hvidløg revet eller presset
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 dl ketchup
  • 1 bouillonterning okse
  • salt og peber
  • evt. rester fra grøntsagsskuffen peberfrugt, selleri, squash, osv.
Instruktioner
Mos
  1. Skræl og kog kartofler og knoldselleri møre. Hæld vandet fra og mos grøntsagerne med en elpisker.
  2. Tilsæt smør og mælk lidt efter lidt og pisk mosen let. Smag til med salt og peber. (hvis man har en rest broccoli, er det også rigtig godt i mosen)
Kødsauce:
  1. Varm lidt fedstof i en gryde, og tilsæt løg, hvidløg og paprika og svits det igennem.
  2. Tilsæt kød og brun det af. Tilsæt resterende ingredienser og lad det simre i 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.
  3. Hæld saucen i et dybt ildfastfad og læg mosen på som låg. Bag retten midt i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter.
Recipe Notes

Pris pr. person: 12-14 kr

Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*