Forberedelses tid | 10 minutter |
Tilberedningstid | 25 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
- 500 g kartofler
- 3 store gulerødder
- 3 løg
- 600 g pastinakker el. persillerødder bland gerne
- 1 liter vand
- 3 tsk timian
- 3 fed hvidløg
- 1 bouillonterning høns el. grøntsag
- salt og peber
- 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
Rugbrødscroutoner
- 5 skiver rugbrød
- 2 spsk olie smagsneutral
- 2 tsk salt
Ingredienser
Rugbrødscroutoner
|
|
Instruktioner
- Skræl kartofler, gulerødder, rodfrugter, hvidløg og løg, og skær dem i grove stykker.
- Kom grøntsagerne i en stor gryde sammen med vand, bouillon og krydderier. Lad grøntsagerne koge i 35-40 minutter til grøntsagerne er møre. Imens kan du lave rugbrødscroutoner.
- Blend suppen i gryden med en stavblender. Tilføj madlavningsfløde og varm suppen igennen - tilsæt evt. mere vand hvis du synes suppen er for tyk. Smag suppen til med salt, peber og evt. mere timian.
- Rugbrødscroutoner Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skær rugbrød i tern og fordel ternene på en bageplade med bagepapir.
- Dryp lidt olie på rugbrødet, og drys med salt. Bag dem i ovnen i ca. 6-8 minutter til de er sprøde - rør evt i ternene undervejs.
- Servér suppen med de sprøde rugbrødscroutoner.
Recipe Notes
Pris pr. mand: ca. 6 kr