Røget skinke med sennepstuvede kartofler og grøntsager

Print Recipe
Røget skinke med sennepstuvede kartofler og grøntsager
Region Dansk, Svinekød
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 70 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 500 g røget skinke
  • 1 kg kartofler
  • 2 løg
  • 1 spsk olie
  • 5 dl minimælk
  • mel til jævning
  • salt og peber
  • 2 spsk sennep helst dijon
  • 450 g bønneblanding
  • 200 g gulerødder
Region Dansk, Svinekød
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 70 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 500 g røget skinke
  • 1 kg kartofler
  • 2 løg
  • 1 spsk olie
  • 5 dl minimælk
  • mel til jævning
  • salt og peber
  • 2 spsk sennep helst dijon
  • 450 g bønneblanding
  • 200 g gulerødder
Instruktioner
  1. Kom skinken i et ildfastfad. Skinken steges i ovnen ved 180 grader i ca. 70 minutter. Hvis du har et stegetermometer, skal kernetemperaturen sige 75 grader. Skinken pakkes ind i staniol og skal trække i ca. 20-25 minutter.
  2. Kog kartofler og gulerødder, og lad dem køle lidt af.
  3. Hak løg fint. Varm fedtstof i en gryde og svits løgene heri til de er klare. Tilsæt mælk og bring blandingen i kog.
  4. Jævn mælken med lidt mel og vand. Kog sovsen i et par minutter under omrøring.
  5. Skær kartofler og gulerødder grove tern, og kom dem i sovsen. Varm det hele godt igennem og tilsæt sennep. Smag stuvningen til med salt og peber, og evt. mere sennep.
  6. Tilbered bønneblanding som anvist på posen - steg blanding i lidt olie i 6-7 minutter.
  7. Skær skinken i skiver og servér dem med sennepstuvede kartofler og bønneblanding.
Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*