Budgetvenlig nytårsmenu 2018

Som lovet, har jeg lavet et bud på en lækker og ikke alt for dyr 3-retters nytårsmenu. Den består af en lækker lakseroulade, roastbeef med tilbehør og brownie med is til dessert – hele herligheden koster 62 kr per person. Det er hovedsagligt roastbeefen der trækker prisen op, da den ikke er på bud. Så hvis du er lidt vaks, kan du spare lidt penge ved at finde en anden okseudskæring på tilbud eller en steg med sidste holdbarhedsdato. Jeg synes dog stadig, at 62 kr for en 3-retters nytårsmenu er ganske pænt 🙂
Jeg håber i alle får en rigtig dejlig aften og et super godt nytår!

Print Recipe
Lakseroulade
Antal personer
Ingredienser
Wrap
  • 3 æg
  • 200 gram hakket spinat frost
  • 1 dl fraiche 5%
  • salt og peber
Laksemousse
  • 200 gram flødeost naturel
  • 200 gram røget laks
  • 1 spsk fraiche 5%
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk dild
  • salt og peber
Antal personer
Ingredienser
Wrap
  • 3 æg
  • 200 gram hakket spinat frost
  • 1 dl fraiche 5%
  • salt og peber
Laksemousse
  • 200 gram flødeost naturel
  • 200 gram røget laks
  • 1 spsk fraiche 5%
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk dild
  • salt og peber
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. 3 æg deles op i hvider og blommer.
  3. Spinaten tøes op og presses fri for væske.
  4. Æggeblommerne røres sammen med salt, peber, hakket spinat og en klat skyr eller creme fraiche.
  5. Æggehviderne piskes stive og vendes i ægge/spinat-massen.
  6. Smør æggemassen ud på en bageplade beklædt med bagepapir i et ca. 1 cm. tykt lag.
  7. Bages ved 200 grader ovn i 12-15 min., eller indtil roulademassen er fast og gyldenbrun.
  8. Fyldet: laks, creme fraiche, flødeost, citronsaft og dild blendes til en jævn masse og smages til med salt og peber. Laksemoussen smøres ud over den afkølede spinatbund, der rulles sammen til en roulade og stiles i køleskabet et par timer.
  9. Spis!
Recipe Notes

Pris pr person: 15-16 kr

Del denne opskrift
 

Print Recipe
Roastbeef m. tilbehør
Region Dansk, Oksekød
Forberedelses tid 25 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 g roastbeef
  • 750 g pommes røsti
  • 300 g gulerødder
  • 3 løg
  • 150 g sugar snaps
  • 3 spsk balsamico
  • 0,5 dl acaciehonning
  • olie
  • 1 bæger bearnaise sauce
  • salt og peber
Region Dansk, Oksekød
Forberedelses tid 25 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 500 g roastbeef
  • 750 g pommes røsti
  • 300 g gulerødder
  • 3 løg
  • 150 g sugar snaps
  • 3 spsk balsamico
  • 0,5 dl acaciehonning
  • olie
  • 1 bæger bearnaise sauce
  • salt og peber
Instruktioner
Roastbeef
  1. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Varm en pande med olie. Brun kødet godt på alle sider. Drys med salt og peber, og steg roastbeefen i ovnen i ca. 30 minutter, afhængig af kødets tykkelse, og hvor rødt du vil have det.
  3. Pak straks det færdigstegte kød godt ind i stanniol og viskestykker, og lad det trække mindst 15-20 minutter inden du skærer stegen i skiver af ca. 1 cm.
Glaserede grøntsager
  1. Gulerødder og løg skrælles og skæres i grove stykker. Vask sugar snapsene.
  2. Kom grøntsagerne i et ildfastfad og vend dem sammen med acaciehonning, balsamico og 1 spsk olie. Drys med salt og peber.
  3. Bag grøntsagerne i ovnen ved ca. 200 grader i 20 minutter.
Tilbehør
  1. Tilbered røstierne som anvist på posen og lun bearnaisesaucen.
  2. Server straks 🙂
Recipe Notes

Pris pr person: 18-20 kr

Del denne opskrift
 

Print Recipe
Brownie med is
Region Dessert
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 250 g smør
  • 200 g mørk chokolade
  • 4 æg
  • 250 g sukker
  • 150 g hvedemel
  • 3 spsk kakao
  • 750 ml god vanillieis
Region Dessert
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 250 g smør
  • 200 g mørk chokolade
  • 4 æg
  • 250 g sukker
  • 150 g hvedemel
  • 3 spsk kakao
  • 750 ml god vanillieis
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 180 grader
  2. Smelt smør og chokolade i en gryde, og lad det køle af.
  3. Pisk æg og sukker til en luftig blanding.
  4. Bland mel og kakao i en skål for sig og vend det herefter blandingen forsigtigt i den luftige æggemasse.
  5. Vend den afkølede chokoladeblanding i. Hæld dejen i en firkantet form (ca. 20 x 30 cm) eller en rund springform - foret med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen i 20-25 minutter og lad den køle af.
  6. Skær kagen i trekanter og server med vanillieis. Pynt evt. med friske bær eller revet hvid chokolade.
Del denne opskrift
 

Indkøbsliste (rema 1000)

No ratings yet
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Frugt og grønt

  • 300 g gulerødder, vej-selv 4 kr
  • 150 g sugar snaps 13,50 kr

Frost

  • 1 ps hakket spinat 9,95 kr
  • 1 ps kartoffel rosti, 750 g 10 kr (tilbud)
  • 750 ml vanillieis, italiensk 20 kr (tilbud)

Køl

  • 1 bæger bearnaise sauce, K-salat 10 kr (tilbud)
  • 500 ml fraiche 5% 5 kr (tilbud)
  • 200 g philadelphia 10 kr (tilbud)
  • 500 g roastbeef 75 kr
  • 250 g smør, kløverblomst 16,95 kr
  • 2 pk varmrøget laks, 125 g 2 x 20 kr = 40 Kr (tilbud)
  • 8 æg 20 kr

Kolonial

  • 2 pk mørk chokolade, 100 g 2 x 7,5 kr = 15 kr

Noter

250 kr (62,35 kr pr. mand)

 

Basislager

No ratings yet

Ingredienser
  

  • balsamico
  • citronsaft
  • honning gerne acacie honning
  • hvedemel
  • kakao
  • løg
  • sukker

Krydderier

  • dild, tørret
  • salt og peber

One Comment

  1. Pingback: Sund madplan uge 1 - Sund på budget

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*