Tærte med tomat, løg og feta

Print Recipe
Tærte med tomat, løg og feta
Region Vegetarisk
Forberedelses tid 25 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Ingredienser
Tærtedej:
  • 150 g grahamsmel eller anden fuldkornsmel
  • 100 g havregryn
  • 4 spsk hvedemel
  • 2 spsk rapsolie
  • 4 spsk fraiche 5% eller fedtfattig yoghurt naturel
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl vand
Fyld:
  • 200 g cheasy salatost i tern 3% eller rigtig feta
  • 350 g cherrytomater
  • 2 løg
  • 5 æg
  • 1,5 dl fraiche 5%
  • salt og peber
Tilbehør
  • 4 store gulerødder i stave
  • evt. en grøn salat
Region Vegetarisk
Forberedelses tid 25 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Ingredienser
Tærtedej:
  • 150 g grahamsmel eller anden fuldkornsmel
  • 100 g havregryn
  • 4 spsk hvedemel
  • 2 spsk rapsolie
  • 4 spsk fraiche 5% eller fedtfattig yoghurt naturel
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl vand
Fyld:
  • 200 g cheasy salatost i tern 3% eller rigtig feta
  • 350 g cherrytomater
  • 2 løg
  • 5 æg
  • 1,5 dl fraiche 5%
  • salt og peber
Tilbehør
  • 4 store gulerødder i stave
  • evt. en grøn salat
Instruktioner
Tærtedej:
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og ælt det sammen, så det bliver en fast masse. Hold igen med vandet, og tilsæt det lidt ad gang indtil dejen kan hænge sammen.
  3. Fordel dejen i en stor smurt tærteform eller springform, og prik huler rundt omkring i dejen med en gaffel.
  4. Forbag tærtebunden i 15 minutter.
Fyld:
  1. Vask og halvér tomaterne. Skær løgene i tynde halve skiver og hæld vand fra salatosten.
  2. Fordel løg, feta og tomat på den forbagte dej.
  3. Pisk æg og fraiche samt salt og peber sammen i en skål og hæld herefter æggemassen udover tærten.
  4. Bag tærten i 20-25 minutter til tærten er gylden og æggemasse er fast.
  5. Serveres med en god salat.
Recipe Notes

Pris pr. person: 9-11 kr

Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*