Forberedelses tid | 30 minutter |
Tilberedningstid | 15 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
- 200 g hvide bønner, tørrede
- 0,5 kg kartofler
- 1 bundt grønne asparges
- 0,5 spidskål eller hvidkål
- 1 pk bacon i tern
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk olie eller smør
- salt og peber
- evt. rugbrød
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- De hvide bønner stilles i blød i minimum 10-12 timer (f.eks. natten over). Kog herefter bønnerne i 60 minutter og hæld vandet fra. Alternativt kan du købe bønner på dåse, de er klar til brug, men også noget dyrere (og de fåes ikke i rema).
- Skræl eller skrab kartoflerne, og skær dem i grove mundrette tern. Kog dem i letsaltet vand i de er møre. De må gerne have lidt bid, da de også skal steges på panden.
- Skyl aspargesene og knæk den nedeste del af og smid ud. Skær aspargesen i mindre stykker.
- Spidskålen snittes fint, og løgene skæres i halve ringe.
- Rist bacon sprødt på en stor pand og tag det til side.
- Kom kartofler og spidskål på panden og rist det gyldent. Tilføj evt. en lille smule fedtstof, hvis der ikke er nok fra baconternene.
- Tilføj de kogte hvide bønner, løg, presset hvidløg og asparges, og lad det svitse med nogle minutter.
- Bland det ristede bacon i kartoffelsalaten, og krydr godt med salt og peber.
- Servéres straks, evt. med lidt rugbrød eller fuldkornsbrød.